2. divisjon 1948 - 1949

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
 • Tabellen er hentet fra NFFs årbok.
Lag Spilt V U T MF MM MD Poeng
1. Lillestrøm SK 14 12 0 2 51 17 +34 24
2. Lillestrøm/Fram 14 8 1 5 38 29 +9 17
3. Bjørkelangen 14 6 3 5 37 37 0 15
4. Vito 14 7 1 6 23 26 -3 15
5. Fet IL 14 7 1 6 31 39 -8 15
6. Skotterud IL 14 6 1 7 41 32 +9 13
7. Raumnes 14 3 3 8 40 51 -11 9
8. Grue IL 14 1 2 11 21 51 -30 4

2. divisjon 1948-1949. Serierunde 1

Søndag 1. august, 1948
Grue IL 2 - 5
(0 - 3)
Lillestrøm SK 14:00 - Grues bane, Grue

Dommer: Karelius Bonsted, Brane
Tilskuere:

Moen Scorte

Skyrud Scorte

Selvmål Scorte


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Odd Karlsen, Ivar Hansen, Sverre Borgersen, Fredrik Engelund, Rolf Wahl.


 • Merk: Ingen av LSKs målscorere er oppgitt i kampreferatene. Glomdalen skriver likevel "Lillestrøm spilte som nevnt bedre og fortjente scoringene, selv om de i et par tilfeller var sjølmål".
 • Østlendingen 02.08.48: Grue Lillestrøm 2-5. "Som første kamp i annen divisjon spilte i går Grue opp mot Lillestrøm på Grues bane. Kampen var sterkt preget av den intense varme og endte med en overveldende seier for Lillestrøm med 5-2. Grue gjorde et selvmål og hadde ellers et par uhell som bidro til at differansen ble så vidt stor. Grues 2 mål ble scoret av Moen og Skyrud" [1].
 • Dagsnytt 02.08.49: LILLESTRØM—GRUE 5-2. Kampen ble spilt på Grues bane søndag. Spillet var preget av varmen. Det første målet Lillestrøm fikk var selvmål etter sleivspark. Omgangen gikk ut med 3-0 i gjestelagets favør. I annen omgang scoret lagene 2 ganger hver. Sluttresultatet ble altså 5-2. Karelius Bonsted, Brane, dømte bra".
 • Akershus Arbeiderblad 04.08.48 (gjenga kampreferatet til Glomdalen): Lillestrøm Sportsklubb—Grue 5-2. "Lillestrøm gjestet i går Grue til kamp i annen divisjon og kunne reise heim med et ganske annet resultat enn forrige gang, da Grue som kjent vant 1-0. Det var steikende hett og varmen var temmelig sjenerende for spillerne. Ett er imidlertid sikkert, — at de beste vant. Lillestrøm var både teknisk og spillemessig sett helt overlegne. Vi skal ikke innlate oss på detaljer, men bare peke på at effektiviteten foran mål var helt borte for Grue. De 2 mål som ble satt inn var likevel ganske vakre prestasjon er, men helheltsinntrykket var temmelig svakt, og forholdet mellom de 2 lag minnet mest om et oppgjør mellom A- og B-lag. Lillestrøm spilte som nevnt bedre og fortjente scoringene, selv om de i et par tilfeller var sjølmål. Lillestrøm-spillerne holdt sine bestemte plasser og visste til enhver tid hvor de hadde sine medspillere. Tilropene mellom spillerne skjemmet en del og kunne gjerne unnværes. Bonsted dømte kampen [2].


2. divisjon 1948-1949. Serierunde 2

Fredag 6. august, 1948
Lillestrøm SK 3 - 1
(2 - 0)
Lillestrøm/Fram 19:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Fritz Bruun, Blaker
Tilskuere: 1600

Sverre Borgersen Scorte etter 18. minutter 18.'

Sverre Borgersen Scorte etter 43. minutter 43.'
Sverre Borgersen Scorte etter 70. minutter 70.' (str.)

Leif Hansen Scorte etter 58. minutter 58.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Odd Karlsen, Ivar Hansen, Sverre Borgersen, Fredrik Engelund, Rolf Wahl.


 • Akershus Arbeiderblad 09.08.48: "Sportsklubben slo Fram 3-1 i elendig kamp". Kampen mellom Fram og Sportsklubben på Vigernes hadde samlet hele 1600 tilskuere på tross av konkurransen med landskampen Norge - U.S.A. Oppgjøret mellom de to Lillestrømlag har som regel vært spennende om enn ikke alltid like velspilt, men kampen fredag ble ingen av delene. En kan ikke engang si at det beste laget vant. Spillet karakteriserer en best ved å si at det dårligste laget tapte.
  De første minutter av 1. omgang var preget av nervøst spill fra begge sider. Men etter hvert som tiden gikk, ble en klar over at noen god kamp ble det ikke. Ballen var snart på den ene, snart på den andre side av midtstreken, sparket hit og dit uten plan, og spillet minnet til sine tider om det småguttene presterte før om årene rundt omkring på løkkene Lillestrøm var så rikt velsignet med. Målet Sportsklubben fikk i det 18. minutt skyldtes da også i første rekke dårlig oppdekning i Frams forsvar, Sverre Borgersen som var påpasselig fremme, hadde ingen vanskelighet med å trille ballen i nettmaskene. Nu håpet vi at scoringen ville bringe ro over spillet og muligens også bevirke en kraftanstrengelse fra Frams side for å skape balanse i stillingen. Men tilsynelatende var begge lag helt uberørt av det faktum at ballen hadde passert målstreken i Håkon Johansens bur. Ballen ble fortsatt misbrukt, og det hendte faktisk intet som er verd å gjengi før i det 43. minutt, da Sverre Borgersen igjen fikk sjansen etter ny tabbe i Frams forsvar, og Håkon Johansen hadde ingen sjanse til å avverge mål nr. 2.
  Heldigvis for tilskuerne bedret det hele seg noe i annen halvtid. Ikke så å forstå at det noen sinne ble prestert fremragende ting. Men spillet gikk da noen ganger i 3 trekkskombinasjoner, og såvel Sportsklubben som Fram hadde sine sjanser. Fram reduserte til 2-1 i det 13. minutt ved Leif Hansen som skjøt lett i mål etter at Kjell Midtstein hadde feilet et tilbakespill, og etter denne scoring hadde Fram et blaff. Men Sportsklubben overtok snart spillet igjen og beholdt overtaket resten av kampen. Laget øket til 3-1 idet 25. minutt på straffespark etter benkrok i straffefeltet, satt pent i mål av Sverre Borgersen, og i de neste 20 minutter hadde Sportsklubben en del gode sjanser som gjorde seiren fortjent. Vi skal oss fra individuell kritikk. De fleste av de 22 spillere er langt bedre enn det de viste i denne kampen. Vi vil imidlertid ikke unnlate å peke på Leif Hansen og Gunnar Arnessen som hederlige unntagelser på Frams lag, og Sportsklubbens indre forsvar, som bortsett fra Kjell Midtsteins tabbe ved Leif Hansens scoring, laget en god kamp. Dommeren Fritz Bruun, Blaker, var et behagelig bekjentskap. Han var langt heimot banens beste.

2. divisjon 1948-1949. Serierunde 3

Søndag 15. august, 1948
Lillestrøm SK 1 - 4
(1 - 0)
Bjørkelangen SF na - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Johan Westby, Lillestrøm/Fram
Tilskuere:

Rolf Wahl Scorte etter 25. minutter 25.' Birger Syversen Scorte etter 55. minutter 55.'

Hans Bråten Scorte etter 75. minutter 75.'
Aksel Lunner Scorte etter 76. minutter 76.'
Aksel Lunner Scorte etter 85. minutter 85.'


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Odd Karlsen, Ivar Hansen, Sverre Borgersen, Fredrik Engelund, Rolf Wahl.


 • Merk: LSK avsluttet svært trolig kampen med 10 mann, da Sverre Hansen ble skadet i 2. omgang. På den tiden kunne man kun bytte spillere før pausehvilen.
 • Akershus Arbeiderblad 16.08.48. "Bjørkelangen - Sportsklubben 4-1." "Det ble en trøstesløs forestilling for Lillestrøms publikum som på mer enn en måte fikk en kalldusj. Først lot værgudene det øse ned over både publikum og spillere, og så snart regnet ga seg, overtok Sportsklubben værgudenes rolle.
  Det begynte i grunnen bedre enn ventet. Sportsklubben satte fres på spillet det første kvarteret, og løperrekken kombinerte ganske fikst. Det hadde sogar nær lykkes å score på et tidlig tidspunkt i kampen. Så vel gikk det imidlertid ikke, men heller ikke Bjørkelangen klarte å score på sine spredte oppløp. Sportsklubben beholdt det meste av spillet omgangen igjennom og sikret seg ledelsen i det 25. minutt på et nydelig skudd av Rolf Wahl fra venstrevingen, men etter at målet kom, redusertes farten betraktelig, og det så ofte ut som om spillerne bare løp for å holde varmen.
  2. omgang ble Bjørkelangens. I det 10. minutt ble y. h. overlatt til seg selv tilstrekkelig lenge til å få indre høyres korrekte pasning under kontroll. Han skjøt knallhårdt i motsatt hjørne, og Reidar Haug måtte kapitulere. Sportsklubben hadde så en forholdsvis god periode med sjanser som burde gitt resultater, men spillerne var for nonchalante med avslutningene som svært ofte resulterte i ufarlige trilleballer. Bjørkelangen overtok imidlertid etter hvert, og Sportsklubbens forsvar, som for øvrig måtte unnvære Sverre Hansen på grunn av skade, spilte nokså hodeløst under angrepene. I det 30. minutt tok gjestene ledelsen ved indre venstre som headet flott i nettet etter pent innlegg fra høyresiden, og bare minuttet etter øket indre høyre til 3-1 etter klynge foran Sportsklubbens mål. Bjørkelangens scoringer skapte panikk på Sportsklublaget, som tross i all fornuft gikk over til defensivspill. Men enda var ikke begeret fullt. I det 40. minutt kom indre venstre igjen i posisjon og skjøt forbi Haug og i nettet. Sportsklubbens krampaktige forsøk på å pynte opp resultatet de siste minutter av kampen ga intet resultat, og Bjørkelangen kunne reise hjem med 2 uventede poeng i kofferten. Bjørkelangens lag var jevnt uten påviselige svake punkter. Lagets og banens beste spiller var indre høyre som var en ypperlig rekkeleder. Ellers må keeper og venstre back fremheves.
  På Sportsklubben var Hans Hansen bestemann. Han hadde gode utspill og slapp aldri taket på sin ytremann som fikk lite utrettet. Johnny Andersen og Sverre Hansen viste seg også fra sin beste side i første halvtid, men begge falt ut av stilen i 2. omgang, Sverre Hansen forøvrig på grunn av skade. Ivar Andresen viste godt hodespill, men pasningene var svært tilfeldige. Gustav Hansen var både-og. Løperekken hang dårlig sammen. Sverre Borgersen fordeler ballen pent og har godt anslag i skuddene, men er for lite aktivt med i angrepene. Ivar Hansen spilte godt de 20 første minutter av kampen, men det lot til at regnet slukket gløden. Rolf Andresen er ute av slag, og Engelund løp svært mye fånytte. Det samme kan med adskillig rett sies om Rolf Wahl som imidlertid skal ha honnør for scoringen. Johan Westby, Fram, vår dommer [3].


2. divisjon 1948-1949. Serierunde 4

Lørdag 21. august, 1948
Fet IL 0 - 1
(0 - 0)
Lillestrøm SK 18:00 - Fedrelandet, Fetsund

Dommer: Lars Larsen, Lillestrøm/Fram
Tilskuere:

Knut Bryhn Scorte etter 64. minutter 64.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Johnny Andersen - Fredrik Engelund, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Knut Bryhn, Ivar Hansen, Ivar Brurberg, Leif Kristiansen, Rolf Wahl.


 • Akershus Arbeiderblad: "Sportsklubben - Fet 1-0 etter jevnspilt kamp". "Seriekampen mellom Sportsklubben og Fet Idrettslag ble spilt på Fetsund lørdag under de mest ideelle forhold. Fedrelandets gress var tettere og grønnere enn noensinne, og været var sommerlig. Kampen hadde da også samlet fullt hus og endte med seir for de gule og sorte, etter at Fet hadde ligget over i store deler av første omgang og også brorparten av spillet i 2. halvtid.
  Fet hadde øyensynlig rent taktisk forberedt seg godt denne gangen. Laget spilte med 4 mann i løperrekken, idet Mathiassen var trukket ned som 4. half . Forsvaret vant da også betydelig på dette, og Sportsklubbens løpere hadde vanskeligheter med å forsere muren. Men spillemåten resulterer erfaringsmessig i få scoringer, og det lyktes da heller ikke Fet å få ballen bak Midtstein i Sportsklubbmålet. Det måtte imidlertid medgis at Kjell Midtstein har den vesentligste del av æren for at kampen ble uten scoringer for Fet.
  Fet hadde nemlig de beste sjanser i kampens første del. Løperrekken med Mathiassen som tilretteleggende faktor gjennomførte enkelte angrep som hadde fortjent en bedre skjebne, og som med litt hell kunne gitt laget ledelsen på et tidlig tidspunkt. Men fru Fortuna og Kjell Midtstein ville noe annet, og etter hvert kom også Sportsklubben bedre i gang. Lagets angrep ble imidlertid gjennomført med bare 3 fremskutte løpere. Indremennene, som spilte for langt tilbake, deltok ikke i avslutningene, og Fets forsvar hadde en forholdsvis enkel oppgave. Heller ikke Sportsklubben klarte å score før pause.
  Banespillet var stort sett jevnt fordelt i 2. omgang, men Fets angrep var bedre gjennomført og skaff et Midtstein nok å gjøre. Allikevel ble det Sportsklubben som scoret. Et frispark fra midtfeltet i det 20. minutt ble lagt ut til udekkede Knut Bryhn, som førte mot mål og skjøt forbi keeper. Fet øket nå farten betraktelig for å bringe balanse i stillingen. Utligningen hang da også formelig i luften et par ganger, men Kjell Midtstein reddet flott både Evjens skudd fra vingen og Nils Nydals overraskende skudd fra 5-meteren i omgangens 28. og 31. minutt. Sportsklubbens angrep denne perioden var uten særlig brodd. Et langskudd fra Leif Kristiansen og et par gode angrep på venstresiden var de positive trekk løperrekken viste. Forsvaret derimot spilte i stor stil, og målet holdt for seier, — et heldig resultat for Sportsklubben.
  Fet befestet det gode inntrykk fra de senere kamper, og beviste at lagets seier over Fram ikke var tilfeldig. Laget spilte teknisk bedre enn før, og selv om enkelte av spillerne skuffet noe, ble helhetsinntrykket meget fordelaktig. Forsvaret med centerhalf Buvik i spissen leverte godt spill, men venstre back var av og til for likegyldig med oppdekkingen. Det kostet Fet seiren denne gang. Mathiassen spilte forståelsesfullt fra sin tilbaketrukne posisjon, men vi er ikke så sikker på om det var taktisk klokt å fortsette denne spillemåte så lenge som han gjorde. Han må imidlertid betegnes som sitt lags beste mann. Hverken Nydal i center eller Evjen på ytre høyre kom opp mot det spill de presterte i kampen mot Fram. Dette skyldtes kanskje for en vesentlig del Sverre Hansens og Johnny Andersens gode oppdekking. ' Venstresiden i angrepet spilte, ofte stereotypt og lite oppfinnsomt, mens halvene Per Stenerud og Berntsen arbeidet godt i forsvaret, men må legge større vekt på pasningene for å bli helt gode.
  Hos Sportsklubben var Kjell Midtstein den beste i det ellers jevne forsvar. Sidehalvene derimot var under pari med Engelund som den avgjort svakeste. Ivar Kristiansen dominerte poleballene med sitt gode hodespill, men hverken han eller Engelund klarte noen gang å rive seg løs fra den defensive linje. De overlot den konstruktive oppgave til indreløperne, som således ikke kunne slippe seg tilstrekkelig opp i angrepet. Både Leif Kristiansen og Ivar Hansen, som for øvrig klart var løperrekkens beste, viste at de kunne tilrettelegge et angrep, men de øvrige forwards var ikke sterke nok til alene å bryte igjennom Fets forsvar. Vingene skuffet en del, mens Ivar Brurberg arbeidet godt i center. Han var dog for sparsom med skuddene. Lars Larsen, Fram, var dommer.


2. divisjon 1948-1949. Serierunde 5

Lørdag 28. august, 1948
Raumnes & Årnes IL 2 - 3
(1 - 1)
Lillestrøm SK 17:30 - Årnes stadion, Årnes

Dommer: Erling Sigvartsen, Lillestrøm/Fram
Tilskuere:

Eiler Halvorsen Scorte etter 43. minutter 43.'

Kjell Westby Scorte etter 60. minutter 60.'

Sverre Borgersen Scorte etter 42. minutter 42.'

Ivar Hansen Scorte etter 48. minutter 48.'
Ivar Wahl Scorte etter 69. minutter 69.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Knut Bryhn, Leif Kristiansen, Sverre Borgersen, Ivar Wahl, Ivar Hansen.


 • Akershus Arbeiderblad 01.09.48: "Lillestrøm Sportsklubb - Raumnes & Årnes 3-2". "Det ble Lillestrøm-seier og fortsatt framgang for laget fra «flisbyen» i seriekampen i 2. divisjon på Årnes stadion lørdag ettermiddag. Sifrene ble 3-2 etter at stillingen ved pause var 1—1. Seieren var rettferdig etter Lillestrøms gode periode i annen omgang. Men resultatet kunne like gjerne blitt uavgjort, da Raumnes & Årnes under sin gode sluttperiode hadde et par meget gode scoringssjanser.
  Kampen ble spillemessig sett til sine tider meget god, da begge lag har en rekke gode teknikere innen sine rekker. Kampens første halvtime bød ikke på særlig interesse. Det var vekslende angrep uten nevneverdig scoringssjanser. Etter 35 minutter har R. & Å.s h. half, J. Falstad, et flott langskudd med en like utmerket redning av Lillestrøms keeper. Øyeblikket etter må R. & Å.s keeper, Ole Halvorsen, ta fram sine beste egenskaper for å klare indre venstres gode skudd. I det 42. minutt plasserte Lillestrøms cf., Borgersen, ballen pent bak R. & Å.s keeper, men gleden ble ikke lang for Lillestrøm, idet cf., Eiler Halvorsen, med et kjempeskudd skyter hardt i høyre hjørne fra ca. 25 m.
  Første halvdel av 2. omgang ble Lillestrøms, og laget øker etter 3. minutter til 2-1 ved ytre venstre, Ivar Hansen. Etter et kvarter er stillingen 2-2, idet i. v. Kjell Westby, skyter direkte etter heading fra i. h., 0. Skogseth. Så blir det 3-2 til Lillestrøm, idet i. v. Ivar Wahl, -scorer etter at R. & Å.s keeper har halvklart et skudd fra c.f. Kort tid før slutt kunne stillingen blitt 3-3, men i. v., Kjell Westby, får for åpent mål ikke konsentrert seg i skuddøyeblikket. Lillestrøms beste spillere var keeper, c.h. og venstresiden i angrepet. På R. & Å.s laget hadde keeper og h. b. 0. Trudvang, en meget god dag. Syversen den som gjorde seg mest bemerket, og på heimelaget var det foruten Lindkjølen, Leif Børrud som leverte en stor kamp. Det var neppe noen på hele banen som gjorde sine saker bedre enn han. Til slutt noen alvorsord til R. & Å.: Skal laget ha håp om noen framgang i 2. divisjon, må det ta sitt forsvarsspill opp til grundig revisjon. Spillerne er gode nok, men det skorter på besluttsomhet og oppdekningen er slett, det så en tydelig i kampen mot Lillestrøm. Sigvartsen fra Fram var god dommer.


2. divisjon 1948-1949. Serierunde 6

Søndag 12. september, 1948
Lillestrøm SK 6 - 2
(1 - 2)
Skotterud IL 13:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Fritz Bruun, Blaker
Tilskuere:

Ivar Wahl Scorte etter 3. minutter 3.'

Sverre Borgersen Scorte etter 50. minutter 50.'
Sverre Borgersen Scorte etter 60. minutter 60.'
Ivar Wahl Scorte etter 85. minutter 85.'
Ivar Wahl Scorte etter 86. minutter 86.'
Ivar Hansen Scorte etter 87. minutter 87.'

(ukjent) Scorte etter 18. minutter 18.'

(ukjent) Scorte etter 23. minutter 23.'


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen - Ivar Hansen, Leif Kristiansen, Sverre Borgersen, Ivar Wahl, Rolf Wahl.


 • Usikkert når målene til Ivar Wahl ble scoret. LSK-protokollen har i det 75 og 80. minutt, passer ikke helt med avisreferatet som har 85. og 86.
 • Akershus Arbeiderblad 15.09.48: "Sportsklubben - Skotterud 6-2." "Sportsklubbens seriekamp mot Skotterud søndag endte med stor og fortjent seir for hjemmelaget. Vigernes grus var også denne gang oppbløtt og tung å spille på og fristet ikke til særlige prestasjoner. Allikevel bød kampen på enkelte gode perioder og en rekke pene scoringer. Sportsklubben tok hånd om spillet etter avspark og sikret seg ledelsen allerede etter 3 minutter ved Ivar Wahl. Laget hadde også en rekke gode sjanser senere i omgangen, men det ble Skotterud som utlignet i det 18. minutt ved indre høyre som utnyttet en luke i Sportsklubforsvaret. Skotterud satte farten opp for å sikre seg ledelsen, men løperekken klarte sjelden å forsere Sportsklubbens forsvar. Sportsklubben hadde sjansen til utligning i det 20. minutt, men skuddet mislyktes. I det 23. minutt kom Skotteruds annet mål ved ytre venstre og på tross av en serie gode tilbud klarte ikke Sportsklubben å utligne før pause.
  Sportsklubben dominerte fullstendig i annen omgang. I det 5. minutt utlignet Sverre Borgersen til 2-2 ved en nydelig heading etter opplegg fra' høyresiden, og i det 15. minutt kopierte han bedriften, også denne gang etter pent innlegg fra Ivar Hansen på høyrevingen. I det 40. minutt øket så Ivar Wahl til 4-2 etter frispark fra 16-meteren som keeperen bare halvklarte, og minuttet etter kom Sportsklubbens 5. mål, også denne gang ved Ivar Wahl som oppfanget returballen fra keeper etter Borgersen knallhårde skudd. 3 minutter før full tid avsluttet Ivar Hansen scoringene. Han driblet av venstresiden i Skotteruds forsvar og skjøt velplasert i motsatt hjørne. Sportsklubben var langt bedre enn sine motspillere, og seiren kunne med litt held vært enda større. Sportsklubben og banens beste spiller var Ivar Hansen. Ellers kom Ivar Wahl og Johnny Andersen meget godt fra det. Hos Skotterud var indre høyre teknisk bedre enn sine klubbkamerater. Ellers festet man seg ved center forward og center half. Fritz Bruun, Blaker, var god dommer [4].

2. divisjon 1948-1949. Serierunde 7

Torsdag 16. september, 1948
Lillestrøm SK 3 - 0
(2 - 0)
Vito 17:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Erling Larsen, Strømmen IF
Tilskuere:

Ivar Wahl Scorte etter 6. minutter 6.'

Ivar Hansen Scorte etter 17. minutter 17.'
Ivar Wahl Scorte etter 63. minutter 63.' (str.)


Lillestrøm SK: Kjell Midtstein - Hans Hansen, Johnny Andersen - Gustav Hansen, Sverre Hansen, Ivar Christiansen -


 • Akershus Arbeiderblad 17.09.48: "Sportsklubben - Vito 3-0. "Den utsatte seriekampen mellom Vito og Sportsklubben ble spilt på Vigernes i går ettermiddag. Banen bød til en avveksling på gode konkurranseforhold, og fra Sportsklubbens side ble kampen den beste laget har spilt på ettersommeren. Selv den solide 3-0 seir gir ikke det rette uttrykk for de to lags styrkeforhold, idet Vito bidro svært lite til å gjøre kampen severdig.
  Sportsklubben tok ledelsen allerede etter 6 minutter, da Ivar Hansen ga en tverrball til Ivar Wahl som fra meget vanskelig posisjon puttet ballen i nettet uten sjanse for Bull. I det 17. minutt øket Sportsklubben til 2-0, denne gang ved Ivar Hansen som fra 12 meters hold skrudde ballen i nettet. Sportsklubbens ensidige press laget kø innenfor Vitos 16-meter og vanskeliggjorde spillet og skuddene, og tross enkelte meget gode tilbud maktet ikke hjemmelaget å endre resultatet før pause.
  Vito hadde en bedre periode de 10 første minutter av annen omgang, men løperekkens hederlige forsøk på å spille førte ikke frem til en eneste sjanse som kunne redusere Sportsklubbens ledelse, og hjemmelaget overtok igjen den dominerende rolle. Et straffespark i det 18. minutt etter unfair tackling av Rolf Andresen, ble satt pent inn av Ivar Wahl — mens den serie av sjanser som kom i den resterende del av omgangen, ikke ga mål. Vito spilte nokså uforståelig mot slutten av kampen. Laget gjorde sitt ytterste for å holde ballen utenfor sidelinjene, og spillet ble av den grunn nokså oppstykket og for Vito uten sjanse til scoring. Vito var en skuffelse. Bortsett fra Bull i mål, venstre back og center forward Tyskerud var det svært få av spillerne som viste forståelse av spillet. Indre venstre var i besittelse av ganske god teknikk, men overdrev driblingen.
  Sportsklubbens forsvar hadde en lett dag. Gustav Hansen var beste half, men også Ivar Kristiansen som åpnet med svake pasninger spilte seg etter hvert pent opp. Ivar Hansen og Ivar Wahl kom også denne gang best fra det i løperekken. Sverre Borgersen fordelte ballen pent, men fikk ikke skuddene til. Leif Kristiansen spilte ordinært, mens Rolf Andresen var under pari. Dommeren Erling Larsen, Strømmen, var ikke egentlig svak, men manglet linje i sine avgjørelser [5].

2. divisjon 1948-1949. Serierunde 8

Søndag 26. september, 1948
Lillestrøm SK 7 - 1
(2 - 0)
Grue IL 16:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Petter Paulsen, Gjerdrum IL
Tilskuere:

Sverre Borgersen Scorte etter 10. minutter 10.'

Ivar Brurberg Scorte etter 35. minutter 35.'
Ivar Wahl Scorte etter 50. minutter 50.'
Sverre Borgersen Scorte etter 52. minutter 52.'
Sverre Borgersen Scorte etter 65. minutter 65.'
Ivar Wahl Scorte etter 75. minutter 75.'
Ivar Brurberg Scorte etter 84. minutter 84.'

(ukjent) Scorte etter 63. minutter 63.'


 • Akershus Arbeiderblad 27.09.48: "Målfest på Vigernes. Sportsklubben slo Grue 7-1." "En hygget seg til en avveksling på Vigernes søndag. Været var sommerlig og banen var bedre enn vi har sett den på lenge — og fram for alt ble det i annen omgang vist god fotball.
  Det begynte riktignok ikke særlig lovende. Hverken Sportsklubben som hadde den sjenerende solen i øynene, eller Grue fikk spillet til å gli. Glimtvis viste Sportsklubben riktig angrepsspill - således ble Sverre Borgersen korrekt spilt igjennom av Ivar Wahl i det 10. minutt, og skuddet som kom, skaff et hjemmelaget ledelsen, men en rekke tilbud seinere i omgangen førte ikke til noe. Grue hadde sin beste periode etter Sportsklubbens scoring, men løperspillet var preget av individualisme og skapte aldri gode sjanser. Sportsklubben overtok spillet igjen mot slutten av omgangen og økte til 2-0 i det 35. minutt ved Ivar Brurberg som headet Ivar Hansens skreddersydde innlegg i mål, men Ivar Wahls skudd minuttet etter gikk utenfor.
  Annen omgang ble fullstendig dominert av Sportsklubben. Hele laget kom godt i gang, og det var brodd i angrepene. Gang på gang spilte løperrekken seg igjennom Grues forsvar ved ypperlig kombinasjonsspill, og skuddene formelig haglet ned over den arme keeper. Etter 5 minutter økte Ivar Wahl til 3-0 og bare 2 minutter seinere skaffet Borgersen sitt lag mål nr. 4 ved et praktskudd fra 16-meteren. Grues spredte angrep ble som oftest drept i fødselen, men i det 18. minutt kom ytre høyre fri etter en misforståelse i Sportsklubbforsvaret, og det knallhårde skuddet var godt siktet inn og sto ikke til å redde. Men Sportsklubben kvitterte for scoringen 20. minutt da Borgersen plaserte ballen utenfor keeperens rekkevidde etter frispark i straffefeltet. Ivar Wahl økte til 6—1 i det 30. minutt, mens Rolf Andresens skudd fra 16- meteren minuttet etter gikk i tverrliggeren. Det 7. målet kom 6 minutter før full tid og var resultatet av dagens beste angrep. Ivar Brurberg var mannen for scoringen, men må dele æren med Ivar Hansen som skapte sjansen ved sitt presise innlegg. Kampen ble som nevnt underholdende, og for Sportsklubben betød den et skritt videre i riktig retning. Løperrekkens kombinasjoner gikk flytende, og avslutningene sto i stil til spillet for øvrig. Seiren var stor, men kunne gjerne vært større etter skudd og sjanser.
  Løperrekkens bestemann var Rolf Andresen. Hans spill var effektivt og sjanseskapende, og ble ikke skjemmet av unødige driblinger. Ivar Hansen ble sulteforet i 1. omgang, men i 2. omgang arbeidet han jevnt godt uten å komme opp mot det beste han har prestert. Sverre Borgersen viste igjen godt blikk for det store spillet, og Ivar Brurberg arbeidet solid. Ivar Wahl skuffet. Hans spill var preget av nonchalanse og for liten innsats. I halfrekken briljerte Gustav Hansen med ypperlig spill, mens Ivar Kristiansen for ofte ga ballen til motspiller. Det indre forsvar var uhyggelig åpent ved et par anledninger, men det holdt. Johnny Andersen var forsvarets desidert bestemann.
  Grues spillere var teknisk gode, men pasningsspillet manglet. De overdrevne driblinger i løperrekken førte aldri fram, og forsvarets dårlige markering hadde nær kostet laget et par goaler allerede i første omgang. Høyre half var lagets mest arbeidssomme spiller, for øvrig er det vanskelig å framheve noen. Dommeren, Peter Paulsen, Gjerdrum, var både — og" [6].

2. divisjon 1948-1949. Serierunde 9

Lørdag 2. oktober, 1948
Lillestrøm/Fram 3 - 1 Lillestrøm SK 16:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Tollik Nordbøe, Frigg
Tilskuere:

(ukjent) Scorte etter 1. minutter 1.'

Odd Olsen Scorte etter 6. minutter 6.'
Gunnar Lund Scorte etter 18. minutter 18.'

Ivar Hansen Scorte etter 66. minutter 66.'


 • Frams første målscorer er ikke nevnt i avisreferatet.
 • Akershus Arbeiderblad 04.10.48: "Fram slo Sportsklubben 3-1". "Sportsklubben stilte som klar favoritt til seriekampen mot Fram på Vigernes lørdag — spørsmålet de fleste diskuterte var hvor stor seiren skulle bli. Alle var klar over at den kraftige vinden ville ødelegge spillet og gjøre kampen sjansepreget, men at forestillingen ble så interesseløs som den i virkeligheten var, kan ikke alene tillegges været.
  Fram vant målvalget og fikk derved fordelen både av vinden og solen. Laget forsto da også hvilke sjanser dette innebar og åpnet i stor fart. Etter 1 minutts spill kom venstresiden i angrepet pent opp, men innlegget som kom gikk for nære mål. Haug i Sportsklubbmålet møtte ballen, men feilregnet, og Frams 1-0 ledelse var et faktum. Sportsklubben svarte med et rykk, men løperrekken fikk ikke spillet til å gli, og det ble Sportsklubbens banehalvdel som vesentlig ble benyttet. Fram fikk corner i det 6. minutt. Gunnar Lund la ballen helt over til motsatt ving hvor Odd Olsen helt udekket satte hodet til ballen som havnet i nettmaskene. Sportsklubben tok seg nå synlig sammen og løperrekken spilte seg frem til et par gode sjanser. I det 10. minutt kom således Ivar Hansen fri på høyrevingen og la korrekt inn i centrum hvor Ivar Wahl lå pent plasert. Han nådde ballen med hodet, men headingen gikk for høyt til å redusere Frams ledelse. I stedet ble det Fram som øket til 3-0 i det 18. minutt ved Gunnar Lund, som etter å ha driblet av Hans Hansen, førte mot mål og skjøt forbi Haug fra spiss vinkel. Det som hendte resten av omgangen er fort fortalt. Sportsklubbens forsøk på småspill ble revet i stykker av Fram-forsvaret som med indreløperne som effektive hjelpere klarte å holde ballen utenfor faresonen. Spillet ble svært oppstykket av den grunn, da ballen ofte gikk ut over sidelinjen. Men tiden gikk, og Fram kunne gå av banen uten at Sportsklubben hadde klart å redusere dets 3-0 ledelse.
  2. omgang ble en tro kopi av første — bare at det var Sportsklubben som denne gang trykket spillet over på Frams banehalvdel. Sportsklubben reduserte til 3-1 i omgangens 2. minutt, men scoringen ble annullert for off-side. Og ettersom tiden gikk ble det mere og mere klart at Sportsklubben ikke ville makte å ta igjen forspranget. Fram trakk ned hele løperrekken i forsvar, og da Sportsklubben fremdeles forsøkte å brodere seg igjennom muren i stedet for å prøve seg med langskudd, måtte resultatet ble som det ble. Ivar Hansen reduserte imidlertid til 3-1 midt i omgangen på et godt skudd fra vingen, men Sportsklubbens skudd etter denne scoringen kan telles på en hånd.
  Kampen sannet ordtaket om at det er vanskelig å stille som favoritt. Fram var riktignok heldig som fikk fordelen av vinden i første omgang, mens kreftene var i behold, men det faktum bortforklarer ikke at seiren var fortjent. Frams spillere var langt mer iherdige enn sine motspillere, og fremfor alt spilte laget taktisk riktigere. Sportsklubben burde ha innsett at den fordel Fram hadde av den sterke vinden, delvis kunne elimineres ved presis markering av Frams spillere. I stedet spilte Sportsklubben sitt eget spill og overlot i stor utstrekning oppdekningen til tilfeldighetene. Man så det tydelig ved Frams 2. mål, da Odd Olsen helt usjenert i ro og mak headet i mål. Dertil kommer at Sportsklubben nærmest unnlot å skyte i 2. omgang. Et hvert skudd ville da ha skaffet keeperen store vanskeligheter. Best hos Fram var Gunnar Lund, Han var faktisk en hel liten løperrekke alene. Leif Hansen på indreplassen ga ham de baller han trengte for å få utfoldet seg. Ellers var løperrekken høyst ordinær. I forsvaret leverte Kjell Lund en stor kamp på center half-plassen. Haakon Johansen i mål var også pålitelig. Hos Sportsklubben var Kolbjørn Andresen forsvarets bestemann. Johnny Andersen var merkelig nok plassert som høyre half — en plass han også tidligere har vist ikke å beherske. Stor bedre gikk det ikke denne gangen. Ivar Kristiansen derimot slet som en helt. I løperrekken var vingene Ivar Hansen og Rolf Andresen klart de beste. Tollik Nordbøe, Frigg, var dommer [7].

2. divisjon 1948-1949. Serierunde 10

Lørdag 10. oktober, 1948
Bjørkelangen SF 1 - 2
(0 - 0)
Lillestrøm SK 13:00 - Bjørkelangen stadion, Bjørkelangen

Dommer: Lars Larsen
Tilskuere:

Aksel Lunner Scorte etter 54. minutter 54.' (ukjent) Scorte etter 51. minutter 51.' (selvmål)

Ivar Wahl Scorte etter 68. minutter 68.'


 • Indre Akershus Blad 12.10.48: "Bjørkelangen- Lillestrøm Sportsklubb 1-2". Det er ikke bestandig at det beste laget vinner i fotball, i hvert fall var ikke det tilfelle på Bjørkelangen stadion søndag, hvor hjemmelaget stilte opp til seriekamp mot Lillestrøm Sp. Av kampens 6 kvarter hadde Bjørkelangen overtaket de 4, men det ble allikevel et lite tap.
  Gjestene satte inn fra begynnelsen av med ganske hardt presist spill, men det gikk ikke så mange minuttene før Bjørkelangen fikk revet det istykker og lå de første 20 min. tydelig over, men maktet ikke å score. Resten av omgangen ble noe jevnere. Det var heller ikke så mange målsjansene som bød seg. Gjestenes c.f. misbrukte en, og dessuten noterte vi et flott skudd av Karsten Søbye som traff både stanga og overliggeren, og en markkryper fra Aksel Lunner som så vidt gikk på feil side av stanga.
  I annen omgang kom kampens tre mål. Det første etter 6 min. En helt ufarlig ball trillet for så vidt over Bjørkelangens målstrek ved hjelp av en av lagets egne spillere. Bare 3 min. senere kommer utligningen. Magne Myrås legger inn en høy pen ball fra venstrevingen som Aksel Lunner header pent i nettet. Etter 23 min. kommer gjestenes seiersmål etter omtrent samme oppskriften, men eksekutøren stod i dette tilfelle udekt. Da hjemmelaget maktet å holde buret sitt rent i første omgang og dessuten hadde fortjent en ledelse selv var det nok mange som ventet en ny seier for Bjørkelangen over serielederen, men den uteble altså til tross for at den hadde vært fullt fortjent. Mot slutten av kampen benyttet gjestene seg av harde og høye skudd ut for banen som hjalp klokka fram atskillig, da dommeren ikke beregnet tiden.
  Laget hadde sine beste spillere i ytreløperne og venstre half. Bjørkelangens lag var ganske jevnt. Finn Barlien spilte bedre enn på lenge. Nå var han ikke bare forsvarspilleren, men hadde flere perioder som han leverte halfspill slik som det skal gjøres. Løperrekken var forandret, idet Magne Myrås var satt inn på y. v. hvor han gjorde det ganske godt. Han la inn flere pene baller i annen omgang, og flere vil det bli med en noe bedre plassering. Aksel Lunner var rekkens beste, men Hans Bråthen kommer ikke langt etter. Laget bør ta flere sjanser på langskudd. Kampen i sin helhet ble ikke av de største.
  Dommeren L. Larsen, Fram var svak i en lettdømt kamp. Han virket pirkete ved flere av sine avgjørelser ute på banen, men kjente visst ikke til at det er noe som heter straffespark. 2 opplagte «snøt» han Bjørkelangen for, og Lillestrøm ett" [8].

2. divisjon 1948-1949. Serierunde 11

Søndag 17. oktober, 1948
Lillestrøm SK 8 - 0
(3 - 0)
Fet IL 15:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Clarence Carlsen
Tilskuere:

Ivar Wahl Scorte etter 25. minutter 25.'

Ivar Hansen Scorte etter 40. minutter 40.'
Sverre Borgersen Scorte etter 42. minutter 42.'
Leif Kristiansen Scorte etter 63. minutter 63.'
Sverre Borgersen Scorte etter 69. minutter 69.'
Sverre Borgersen Scorte etter 75. minutter 75.'
Ivar Hansen Scorte etter 80. minutter 80.'
Gustav Hansen Scorte etter 89. minutter 89.'


 • Akershus Arbeiderblad 18.10.48. "Vellykket serieavslutning for Sportsklubben". "Slo Fet 8-0 på Vigernes i går". Sportsklubben og Fet møttes til årets siste seriekamp på Vigernes i går. Banen var tung og kampen ble aldri spennende — dertil lå Sportsklubben for stort over.
  Hjemmelaget tok hand om spillet helt fra begynnelsen. Løperrekken viste pent pasningsspill, og broderte seg gang på gang gjennom Fets forsvar. Avslutningene uteble imidlertid i 9 av 10 tilfeller, og det varte hele 25 minutter før det røk hull på byllen. Da skjøt Borgersen fra klar offsideposisjon, keeper klarte ikke å holde ballen som fant veien til Ivar Wahl. Han hadde ingen vanskelighet med å putte ballen i nettet. Igjen gikk det et kvarter før Sportsklubben maktet å øke forspranget, og denne gangen var det Fets keeper som var årsak til målet. Ivar Hansen ble spilt fri på vingen, førte opp og la en, hard, høy pasning mot mål. Keeper sto godt plassert, men klarte ikke å holde ballen som navnet innenfor målstreken. 2 minutter seinere kom Sportsklubbens mål nr. 3 etter corner fra høyresiden som Borgersen headet kontant i nettmaskene.
  Annen halvtid blei en tro kopi av første. Sportsklubben dominerte spillet og med jevne mellomrom navnet ballen fem ganger i Fets mål, i det 18. minutt ved Leif Kristiansen på skudd fra 16-meteren, i det 30. minutt ved Sverre Borgersen etter pent innlegg fra høyrevingen, i det 35. minutt ved Ivar Hansen på langskudd fra vingen og endelig i det 44. minutt ved Gustav Hansen som skjøt velplassert fra 16-meteren.
  Som nevnt lå Sportsklubben stort over, og seiren kunne godt ha vært større. Fets lag virket utbrent og klarte ikke noen gang å tilrive seg spillet. Løperrekken var lite oppfinnsom og fikk dessuten ingen støtte av sidehalvene som i første rekke måtte ofre seg for forsvaret. Høyre back og center half kom likevel ganske godt fra. Sportsklubb ens broderinger i første omgang var pent å se på, men. ga få sjanser, og tross den overlegne seiren var innsatsen langt fra 100 prosent. Spillet var ofte preget av skjødesløshet og nonchalanse, og skuddene var for få i forhold til angrepene. Best på laget var ytre høyre Ivar Hansen og sidehalvene Gustav og Sverre Hansen. Rolf Andresen var også blant de bedre.
  Clarence Carlsen var dommer. Vi hadde ofte vanskelig for å følge tråden i hans avgjørelser" [9].

Vinterpause
2. divisjon 1948-1949. Serierunde 12

Søndag 8. mai, 1949
Lillestrøm SK 7 - 1
(2 - 0)
Raumnes & Årnes IL 16:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: na
Tilskuere: 1000

Sverre Borgersen Scorte etter 15. minutter 15.'

Sverre Borgersen Scorte etter 16. minutter 16.'
Rolf Andresen Scorte etter 46. minutter 46.'
Sverre Borgersen Scorte etter 53. minutter 53.'
Sverre Borgersen Scorte etter 59. minutter 59.'
Ivar Brurberg Scorte etter 78. minutter 78.'
Leif Kristiansen Scorte etter 88. minutter 88.'

Joh. Falstad Scorte etter 85. minutter 85.'


 • Akershus Arbeiderblad 09.05.49: "Målfest på Vigernes i går. Sportsklubben - Raumnes & Årnes 7-1". Det ble resultatmessig en meget vellykket serieåpning for Sportsklubben. Spilleforholdene var de beste, og henimot 1000 tilskuere så kampen, som på grunn av de mange scoringer ble en morsom forestilling. Sportsklubbens seier var ingen overraskelse, og Raumnes og Årnes var hverken verre eller bedre enn ventet. Det ble da heller ikke ytet uventede prestasjoner av noen av lagene — bortsett fra Sportsklubbens spill de 20 første minutter av kampen. Da viste i hvert fall løperrekken pent kombinasjonsspill, selv om det også da klikken i det bakre forsvaret.
  Sportsklubben tok ledelsen i det 15. minutt etter at laget gjentagne ganger hadde spilt seg fram til gode sjanser. Borgersen fikk ballen i apen posisjon og hadde ingen vanskelighet med å omsette Rolf Andresens perfekte innlegg i mål. Bare minuttet etter øket hjemmelaget til 2—0, også denne gang ved Borgersen etter pen kombinasjon Brurberg-Ivar Hansen-Borgersen. Sportsklubben presset jevnt også resten av omgangen, men farten ble satt ned atskillige streker etter at ledelsen var sikret, og man savnet fullstendig de fikse kombinasjoner som hadde preget omgangens første del. Raumnes og Årnes oppnådde ikke skudd på mål i første halvtid.
  Annen omgang bød på hele 6 scoringer, hvorav Sportsklubben tegnet seg for 5. Rolf Andresen åpnet scoringsrekken allerede etter et halvt minutts spill, ved å forfølge et langt fremlegg, som han tuppet i mål uten sjanse for keeper. 7 minutter senere laget så Borgersen sitt 3. og lagets 4. mål på heading etter presist innlegg fra høyresiden. I det 14. minutt hadde Borgersen bare å sette benet til Rolf Andresens pasning, og keeper var uten sjanse. Etter denne serie av mål dabbet Sportsklubben av igjen, og Raumnes og Årnes noterte seg for et par angrep, men til tross for all forvirring i Sportsklubforsvaret, maktet ikke laget å redusere hjemmelagets ledelse. Da omgangen var 33 minutter gammel, var det Ivar Brurbergs tur til å nyte godt av en av Rolf Andresens skreddersydde pasninger, og mål nr. 6 var et faktum. Etter denne scoring hadde Raumnes og Årnes sin beste periode. Laget fikk av og til spillet til å gli, og et par angrep hadde nær lyktes, men i begge tilfeller gikk skuddene til side for mål. I det 40. minutt skaffet imidlertid indre høyre sitt lag trøstemålet på dagens flotteste langskudd. 2 minutter før full tid satte Leif Kristiansen punktum ved å score Sportsklubbens 7. mål.
  Raumnes og Årnes hadde intet å lære bort. Spillemessig hang laget dårlig sammen, og de lange, upresise pasninger laget stort sett benyttet seg av, ga sjelden målsjanser — selv om de virket forvirrende på Sportsklubbens svaktspillende forsvar. Best på laget var keeper, som var så heldig som en god målmann bør være. Ellers lå indre venstre og høyre back et hode foran sine klubbkamerater.
  Sportsklubbens beste spiller i kampen var Leif Kristiansen som viste at han kan det meste av det som bør kunnes om fotball, og at han har evnen til å omsette sine kunnskaper i praksis. Ellers var laget en blanding av godt og ondt. Rolf Andresen spilte godt og var indirekte årsak til flere av målene. Ivar Brurberg var arbeidsom kampen igjennom og Ivar Hansen kom stort sett godt fra det [10].

2. divisjon 1948-1949. Serierunde 13

Søndag 15. mai, 1949
Vito 0 - 2
(0 - 2)
Lillestrøm SK 15:00 - "Vitos bane", Bøn

Dommer: Magnus Solheim
Tilskuere:

Rolf Wahl Scorte etter 15. minutter 15.'

Leif Kristiansen Scorte etter 23. minutter 23.'


 • "Vitos bane" er svært trolig Bøn stadion.
 • Reidulf Wahl bommet på et straffespark i 2. omgang.
 • Akershus Arbeiderblad 16.05.49: Sportsklubben 2 - Vito 0 "Seriekampen mellom Sportsklubben og Vito på Eidsvoll i går endte med fortjent seir for gjestene. Vito tok hånd om spillet de 10 første minutter av kampen, men Sportsklubben overtok og skaffet seg ledelsen etter 15 minutter ved Rolf Wahl etter innlegg fra Ivar Hansen. Laget satte farten opp etter scoringen og Leif Kristiansen øket til 2 —0 i det 23. minutt. Bare minuttet etter var Kristiansen igjen fremme og nettet, men målet ble korrekt annullert for off-side. Leif Kristiansen ble skadet 5 minutter før pause og ble erstattet av Johnny Krogstad.
  Spillet var betydelig hårdere i 2. halvtid. Sportsklubbens løperekke led under Kristiansens fravær, og laget fikk ikke den nødvendige ro over spillet. I det 32. minutt ble Sportsklubben tildelt straffespark etter benkrok, men Reidulf Wahl skjøt i armene på keeper. Sportsklubben lag var jevnt godt uten svake punkter. Hos Vito var indre høyre den beste, men også venstre half og ytre høyre fremhevet seg fordelaktig. Magnus Karlsen, Solheim var dommer og dømte godt.


2. divisjon 1948-1949. Serierunde 14

Søndag 22. mai, 1949
Skotterud IL 0 - 2 Lillestrøm SK - , Skotterud

Dommer:
Tilskuere:

Sverre Borgersen Scorte

Ivar Wahl Scorte


 • Akershus Arbeiderblad 23.05.49: "Lillestrøm Sportsklubb - Skotterud 2-0". "Noen stor kamp ble det ikke på Skotterud i går, hvor serielederen Lillestrøm Sportsklubb stilte opp mot hjemmelaget. Gjestene ga ikke noe helt overbevisende inntrykk, men 2 nye poeng ble det, og dermed slutter laget med en poengsum på 24. Sportsklubben har gode sjanser til å rykke opp i 1. divisjon, men de står seg nok på å ta fram. litt mer av det gode spillet enn hva de viste i går, skriver «Glåmdalen»" [11].