Cupen 1956

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, 1. runde

Søndag 10. juni, 1956
Lillestrøm SK 11 - 0
(4 - 0)
Einastrand IL 13:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Anker Kristiansen, Gardermoen
Tilskuertallet: "Ikke stort" (RB)

Svein Bergersen Scorte etter 11. minutter 11.'

Per Sæther Scorte
Gunnar Arnesen Scorte etter 16. minutter 16.'
Gunnar Arnesen Scorte etter 23. minutter 23.'
Rolf Wahl Scorte etter 48. minutter 48.'
Gunnar Arnesen Scorte etter 65. minutter 65.'
Ivar Hansen Scorte etter 70. minutter 70.'
Gunnar Arnesen Scorte etter 71. minutter 71.'
Per Sæther Scorte etter 75. minutter 75.'
Per Sæther Scorte etter 76. minutter 76.'
Per Sæther Scorte etter 86. minutter 86.'


Lillestrøm SK: Anders BindeHans Hansen, Kjell Waaler – Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein BergersenTrond Willadsen, Ivar Hansen, Per Sæther, Gunnar Arnesen, Svein Arnesen.


  • Akershus Arbeiderblad 11.06.56: LSK vant 11-0 over Einastrand. Svakt nivå i 1. divisjon i Opland De som «satt i skyggen beholdt jakken på, ellers var det omtrent bare folk i skjorteermene på Åråsen I gar. Tilskuerantallet var ikke stort. Det er mulig det byr på praktiske vansker å få lagt kamper til kveldene, men det er jo den lyseste tid av året akkurat nå. Og laget som spilte i bor kun snaue går -- Einastrand - 3 timers bilkjøring borte. Lørdag aften ville passet fint. Dager som i går skal tilbringes i skog og mark. Nok om det.
    Det gjestende lag ligger som nr. tre på tabellen for den nå avsluttede sesong i 1. divisjon i Opland. Fremad og Hamarkameratene ligger foran. Klubbene fra Opland i Landsdelserien er alle fryktede motstandere -- hvis gårsdagens gjestende lag representerer de beste lag i 1. divisjon er nivået sørgelig lavt. Vi snakket med en del tilreisende klubbpatrioter, som kunne fortelle at svært mange av lagets spillere arbeider i Oslo, og trening hvor de fleste av spillerne er med hører til sjeldenhetene. Det er jo beklagelig. Men bevares hvor sårt det trenges instruksjon - vel å merke riktig sådan - i norsk fotball.
    Onsdag førstkommende vil en ny landskamp gi fotballforbundet penger i kassen. Vi håper riktig meget går til instruksjonssaken.
    -- Einastrand spillere ble stive og keitete i bevegelser og løpesett, noe som sikkert kunne rettes en god del ved riktig instruksjon. Og hva med sprinttrening i et lag som det vi så i går? Det var et sympatisk lag som gjestet Åråsen, bare synd at de ikke får den nødvendige lærdom til å drive sin idrett på en riktigere måte enn den de fikk vist oss. Noen kritikk av de enkelte spillere vil vi ikke gi. Vi nøyer oss med å konstatere at centerhalf Reidar Langbakke hadde forholdsvis bra hodespill samt det beste tilslag på ballen av alle de gjestende spillere. Han må vel også få en del av æren av at det ikke ble enda flere baklengsgoaler for laget hans.
    Hjemmelaget viste innsatsvilje i varmen, bortsett fra siste halvdel av annen omgang. Da liknet det mest på den før i tiden så morsomme løkkefotball, og spillerne i løperekken syntes i hvert fall å ha det moro. Noen av scoringene var riktig flotte, og resultatet av kombinasjoner i mange trekk. Årets Sportsklubblag er velspillende. Forsvaret er godt sammensveiset, og løperekken har muligheter for å bli vel så god som fjorårets. Plasseringen av Per Sæther i center og Ivar Hansen på y. h. tror vi er riktig. Sistnevnte har alle betingelser for å bli en ytreløper av stort format. Anker Kristiansen, Gardermoen dømte" [1].

Cupen, 2. runde

Søndag 17. juni, 1956
Moss FK 3 - 0
(1 - 0)
Lillestrøm SK 19:00 - Melløs stadion, Moss

Dommer: Tollik Nordbø, Frigg
Tilskuere: 1566

Trygve Been Scorte etter 15. minutter 15.'

Tor Bjerketvedt Scorte etter 52. minutter 52.'
Tor Bjerketvedt Scorte etter 63. minutter 63.'


Moss FK: Odd Berger – Kjell Karlsen, Per Sørensen – Hans Kristiansen, Odd Strandbakken, Inge Aasheim – Tor Bjerketvedt, Odd Schulstock, Trygve Been, Per Fløgstad, Roar Olsen.


Lillestrøm SK: Anders Binde – Hans Hansen, Kjell Waaler – Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen – Trond Willadsen, Ivar Hansen, Per Sæther, Gunnar Arnesen, Bjørn Ødegaard.