Cupen 1967

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, 1. runde

Søndag 28. mai, 1967
Lillestrøm SK 3 - 2
(1 - 0)
Grue IL 14:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Harald Olsvik, Ull/Kisa
Tilskuere: 350

Arve Sundby Scorte etter 39. minutter 39.'

Leif Hansen Scorte etter 78. minutter 78.'
(ukjent) Scorte etter 80. minutter 80.' (selvmål)

Svein Solbakken Scorte etter 84. minutter 84.'

Yngvar Steen Scorte etter 87. minutter 87.'


Lillestrøm SK: Ottar Aasen - Jan Guldhaug, Hans Bjørn Eidholm, Per Berg, Reidar Solheim - Per Ravn Omdal, Erik Hansen - Leif Hansen, Arve Sundby, Tom Lund, Bjørn Myhre.


Fra RB 29.05.67
  • Romerikes Blad 29.05.67: LSK videre trass i dårlig kamp. Ledet 3-0 over Grue til bare 6 minutter sto igjen, men 3-2. LSK leverte nok sin dårligste obligatoriske kamp for året i går, men sikret seg allikevel retten til 2. runde i cupen. 3-2 kom seieren til å lyde på over Grue på Åråsen, etter at ledelsen hadde vært så klar som 3-0 til det gjensto bare 6 minutter av kampen. Og slik kampen kom til å arte seg, må man si at seieren var fortjent nok. Kampen ble ført i et ganske moderat tempo, men allikevel var det nokså mange feilpasninger å se. Det virket som om flere av LSK-guttene tok litt for lett på oppgaven og innsatsen var ikke som den burde. Pasningene ble slått for sent - og ofte for upresist. Første-omgangen må betegnes som jevn, men det var bare LSK som fikk tellende resultat. Scoringen sto Arve Sundby for etter en fin pasning fra Leif Hansen - seks minutter før pause. LSK hadde et visst tak på spillet i de første 35 minutter i 2. omgang. Leif Hansen gjorde 2-0 i det 33. minutt, mens Grues høyre-back hardt truet av Tom Lund sørget for 3-0 like etter. Dette så det ut som om LSK var fornøyd med, og da Grue seks minutter før full tid gjorde 1-3 på et skudd fra i. h. Svein Solbakken som forandret retning etter å ha truffet en LSK-forsvarer, ga dette gjestene ny giv. Tre minutter før slutt reduserte da også cfw. Yngvar Sveen til 2-3 etter slapt forsvarsspill. Vi vil også i samme forbindelse nevne at LSK hadde et mål til inne på stillingen 2-0, men dette ble feilaktig annullert for offside. Grue fikk en spiller skadet og denne var på vei mot dødlinjen, men han var ikke helt ute av banen da scoringen kom! På en måte må man si det var godt gjort av LSK å sikre seg seier - og det en fortjent seier på en dårlig dag. I cup er det nå engang bare seier som teller. Men med henblikk på serien er det klart at det må andre takter til. Innsatsen har vært et av lagets aktivum i de siste kampene, men ikke i går. Ottar Aasen gjorde en fin kamp i mål og kan ikke klandres for de to målene. Forsvaret var noe ujevnt, men best alt i alt var midtstopperen Per Berg. Hans Bjørn Eidholm spilte seg også noe opp etter en famlende åpning, noe man også må si om h. b. Jan Guldhaug. V. b. Reidar Solheim derimot gjorde nok sin dårligste kamp for året. På midtbanen gir vi prisen til Per Omdal. Ennå holder han ikke en hel kamp, men du verden hvor nyttig han er. Og innsats skorter det ikke på. Fremme I angrepet gjorde alle de fire en del bra innimellom, men noe helt ble det liksom ikke. Hvem man vil trekke fram av dem, i er en smaksak, og vi lar det derfor være. være. Harald Olsvik, Ull/Kisa, gikk opp til forbundsgraden på denne kampen. Enkelte småting er det selvsagt å sette fingeren på, men stort sett syntes vi han klarte seg bra. Bra var det derimot ikke at en av de oppsatte linjemennene, Bjørn Andersen, Strømmen, ikke møtte opp.


Cupen, 2. runde

Onsdag 14. juni, 1967
Fredrikstad FK 3 - 0
(1 - 0)
Lillestrøm SK 19:00 - Fredrikstad stadion, Fredrikstad

Dommer: Willy Ahlsen, Sarpsborg
Tilskuere: 900

Knut Spydevold Scorte etter 36. minutter 36.'

Per Kristoffersen Scorte etter 55. minutter 55.'
Kai Nilsen Scorte etter 64. minutter 64.'Fredrikstad FK: Per Mosgaard - Kjell Andreassen, Jan Hermansen, Roar Johansen, Hans-Jakob Mathisen - Knut Spydevold, Kai Kjønigsen - Kai Nilsen, Per Kristoffersen, Thor Spydevold, Jan Aas.


Lillestrøm SK: Ottar Aasen - Jan Guldhaug, Hans Bjørn Eidholm, Rolf Grande, Reidar Solheim - Erik Hansen, Per Berg - Arve Sundby, Ole Kristian Hallingstad, Egil Martinsen (Tom Lund fra 46.), Bjørn Myhre.


  • Romerikes Blad 15.07.67: FFKs tempo i 2. omg. utslagsgivende mot LSK. Men Sportsklubben burde nok ha ledet ved pause. Som ventet ble Fredrikstad FK for sterke for LSK i 2. runde i NM på Fredrikstad stadion I går kveld, og seieren kom til slutt til å lyde på 3-0. Men lillestrømlingene leverte en respektabel 1. omgang og kunne godt ha ledet ved pause. I 2. omgang derimot var hjemmelaget klart best. Denne kampen var alt i alt en liten fremgang for LSK fra de siste kampene, men fortsatt er løperspiller alt for ineffektivt. LSK har grunn til å være fornøyd med spillet som ble levert før pause. Pasningsspillet gled i lange perioder fint og løperne var også fint fremme. Ja, om ikke Per Mosgaard i FFK-målet hadde levert sin beste kamp for året kunne det fort ha blitt noen scoringer, noe som avgjort hadde vært fortjent. Vi noterte nemlig to kjempeskudd av Arve Sundby og ett av Ole Kr. Hallingstad som under normale omstendigheter pleier å gi «nettkjenning». Alt å alt hadde FFK et lite spillemessig overtak i denne omgangen, men LSK-forsvaret brøt energisk og godt og så svært gode tilbud ble det ikke ut av det. Hjemmelagets ledelse kom ni minutter før pause, etter feilpasning av en LSK-spiller. Etter pause hadde Fredrikstad et godt tak på hendelsene i lange perioder. Særlig gjorde tempoet utslaget. De to scoringene i denne omgangen var da også fortjent nok. De kom etter henholdsvis 10 og 19 minutter ved Per Kristoffersen og Kai Nilsen (passivt LSK-forsvar like før). LSK kom med innimellom, men etter at Egil Martinsen måtte gå ut i pausen pga. skade, ble det ikke skikkelig sammenheng i angrepet. - LSK hadde gjort en del forandringer fra de siste kampene noe som tildels falt heldig ut, selv om problemet med angrepsspillet ikke ble løst. Forsvaret hadde enkelte "glipp", men stort sett gikk det bra. Best her synes vi om midtstopperen Hans Bj. Eidholm og h. b. Jan Guldhaug. Ellers overrasket Rolf Grande oss noe som midtstopper. Per Berg var flyttet opp på midtbanen og kom fint fra det - særlig i 1. omgang. I rekka var Egil Martinsen den beste så lenge han var med. Ole Kr. Hallingstad årsdebuterte - som center - og gjorde en respektabel innsats, selv om tempoet ble i dårligste laget. I angerept overrasket for øvrig Arve Sundby oss positivt, mens Bjørn Myhre (y.v.) periodevis kom fint med. I mål rettet Ottar Aasen opp inntrykket fra siste kamp [1].