Eliteserien 2024

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Eliteserien, Serierunde 1

Mandag 1. april, 2024
Lillestrøm SK 2 - 3
(0 - 1)
Kristiansund BK 17:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Tore Hansen, Feda IL
Tilskuere: 9.457
TV-kanal: TV2 Sport 1
Espen Garnås Scorte etter 59. minutter 59.'

Thomas Lehne Olsen Scorte etter 82. minutter 82.'

Ruben Alte Scorte etter 13. minutter 13.'

Pape Habib Guèye Gult kort etter 38. minutter 38.'
Hilmir Mikaelsson Gult kort etter 47. minutter 47.'
Dan Peter Ulvestad Scorte etter 49. minutter 49.'
Heine Bruseth Scorte etter 66. minutter 66.'


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Uba Charles (El Schaddai Furaha fra 92.), Espen Garnås (Kristoffer Tønnessen fra 77.), Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth - Ylldren Ibrahimaj, Marius Lundemo, Gjermund Åsen - Eric Kitolano (Vebjørn Hoff fra 77.), Thomas Lehne Olsen, Henrik Langaas Skogvold (Felix Vá fra 77.).


Kristiansund BK (4-3-3): Michael Lansing - Max Williamsen, Marius Olsen, Dan Peter Ulvestad, Mikkel Rakneberg (Håkon Sjåtil fra 88.) - Jesper Isaksen (Brynjólfur Willumsson fra 79.), Sebastian Jarl, Heine Bruseth (Franklin Nyenetue fra 79.) - Ruben Alte, Pape Guèye (Hilmir Mikaelsson fra 44.), Oskar Sivertsen.


 • Eric Kitolano og Felix Vá debuterte for LSK.
 • Dagens kanarifugl (RB): Marius Lundemo (6). "Klarte seg stort sett fint i ankerrollen selv om arbeidsforholdene ikke var helt enkle på ei ujevn matte. Meget god pasning til Kitolano før Lehne Olsens store sjanse som bure gitt LSK drømmestarten. God også i resten av kampen. LSKs beste" [1].
 • Kampen innledet med ett minutts stående applaus for nylig avdøde Morten Bjerke.
 • 0 - 1: Forferdelig balltap av Espen Garnås. Rett og slett klønete av midtstopperen å bli fratatt ballen, da hele laget var på fremover og opp på banen. Godt inne på KBKs halvdel snappet gjestenes Heine Bruseth ballen fra Garnås, og satte full fart mot vårt mål. LSKs forsvar var fullstendig i ubalanse og ble tatt på senga. Ryggende mot eget mål klarte de ikke å hindre at Bruseth la ballen videre ut til Ruben Alte. Fra hjørnet av fem-meteren banket gjestenes kantspiller ballen forbi Hedenstad Christiansen og opp i nettaket. Den får hallingdølen ta på sin kappe.
 • 0 - 2: Corner fra Oskar Sivertsen. På bakerste stolpe klarte Dan Peter Ulvestad og kjempe seg fri fra Gjermund Åsen og headet ballen over alle og inn i motsatt hjørne. Kanskje dumt å bruke klisjeer, men det var for enkelt og så forbanna billig.
 • 1 - 2: Frispark og en perfekt innsvinger fra Gjermund Åsen. Inne i feltet ruvet Espen Garnås i luftrommet og stanget ballen kontant i må. En såkalt springskalle fra Hallingdal. En herlig revansje for Garnås som rettet opp noe av tabben som ga KBK ledelsen 1-0 tidlig.
 • 1 - 3: Stillestående og passivt forsvarsspill av LSK som lot gjestene få rom og tid til å trille ballen fra mann til mann. Oskar Sivertsen fikk all verden av tid, og kunne upresset legge ballen videre ut til Mikkel Rakneberg. Den tidligere LSK-spilleren så opp og fant Heine Bruseth inne i feltet. KBKs indreløper tok imot med høyrefoten før han med motsatt bein banket ballen i mål.
 • 2 - 3: Retur fra gjestene som Vebjørn Hoff rett innenfor 16-meteren fanget opp og satt kursen mot mål. Ballen traff en motstanderen, noe som skapte klabb og babb inne i feltet, men Hoff kriget til seg ballen og serverte den videre på et sølvfat til Thomas Lehne Olsen som dermed fikk en enkel jobb med å bredside ballen i mål.
 • Dagens mest omdiskuterte situasjon: Burde gjestenes Pape Guèye ha blitt utvist, da han for "n'te" gang satte albuen i hodet på Ruben Gabrielsen. Svaret sett med våre øyne. Klingende klart JA. Guèye hadde allerede pådratt seg et gult kort for gjentagende og liknende situasjoner, senegaleseren var et vandrende frispark i hele første omgang, men dommer Tore Hansen lot han få spille videre. Feigt. KBKs ledelse oppfattet situasjonen og byttet ut Guèye like før pause, og kunne dermed spille ferdig kampen med 11 mann.
 • Espen Garnås til RB om baklengsmålene: "Jeg skal ikke miste ballen der, det var et dumt brudd. Så kan vi løse det bedre på kontringen som fulgte. Corneren hadde vi tid nok til å klarere. Vi som er sonespillere må ta ansvar. Det siste målet var litt som det første. Jeg føler vi hoppet litt ut av ramma og ble utålmodige. Men poenget er: Vi kan ikke slippe inn tre mål ut fra det de skapte" [2].
 • Andreas Georgson til RB om kampen: "At det ikke ble åpningen jeg hadde håpet på, det er det minste jeg kan si. Det ble en kjedelig smell. Nå er jeg bare skuffet og lei meg. Det var fest og fin støtte fra tribunen. Vi ville gi mer tilbake, en seier. Det gjør vondt, men jeg tror jeg er ganske bra til å kvitte meg med skuffelsen. Jeg har vært i kamper som betyr mye. Det er viktig at følelsene ikke får ta overhånd At prestasjonen var helt grei hjelper ingenting. Nå er det resultatet som teller og slik kommer det nok i alle fall til å være de neste 12 timene. Matchbildet ble som ventet. De ventet på å få kontringer og dødballer. Der var vi ikke gode nok, en kontring, en corner og et defensivt innkast. Der ga vi dem for gode sjanser, uten at de fortjente det. Vi var på vei til å gjøre noe som var bra, så fikk de all energi i stedet. Spesielt 1-3-målet, som de riktignok gjorde gode ting i forkant av, kom i en periode hvor vi hadde trykket og var på vei til å etablere enda mer", uttalte svensken etter sin første kamp på Åråsen [3].
 • LSK TV: - Georgson etter KBK-tapet: Etterlyser flere store sjanser
 • LSK TV - På Innsiden: - Signeringer, trening og fullsatt Åråsen.
Foto: "Skjerfhav". Foto: Fredrik Tyskeberg

Eliteserien, Serierunde 2

Søndag 7. april, 2024
FK Haugesund 0 - 2
(0 - 2)
Lillestrøm SK 17:00 - Haugesund stadion, Haugesund
Dommer: Sivert Amland, Fana
Tilskuere: 7.134
TV-kanal: TV2 Play
Sory Diarra Gult kort etter 24. minutter 24.'

Ismael Seone Gult kort etter 80. minutter 80.'

Thomas Lehne Olsen Scorte etter 13. minutter 13.'

Eric Kitolano Scorte etter 34. minutter 34.'
Espen Garnås Gult kort etter 45+3. minutter 45+3.'


FK Haugesund (4-3-3): Egil Selvik - Mikkel Hope (Oscar Krusnell fra 72.), Ulrik Fredriksen, Anders Bærtelsen, Claus Niyukuri - Troy Nyhammer (Martin Samuelsen fra 60.), Anton Logi Lúdvíksson (Bruno Leite fra 60.), Julius Eskesen - Sebastian Tounekti (Mathias Dahl Sauer fra 46.), Sory Diarra (Ismael Seone fra 72.), Sander Innvær.


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Uba Charles, Espen Garnås, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth - Ylldren Ibrahimaj (Kristoffer Tønnessen fra 85.), Marius Lundemo, Gjermund Åsen - Eric Kitolano (Vebjørn Hoff fra 68.), Thomas Lehne Olsen, Henrik Langaas Skogvold (Felix Vá fra 68.).


 • Espen Garnås med sin 100. seriekamp for LSK. 84 Eliteseriekamper, 16 i OBOS-ligaen.
 • Eric Kitolano med sitt først seriemål for LSK.
 • I følge Haugesunds Avis var dette FKHs eliteseriekamp nummer 500.
 • Banens beste (RB): Thomas Lehne Olsen (8). "Spilt fri av Roseth tidlig. Forsøkte å gå rundt Selvik, men keeperen vant duellen. Meget sterk da han vendte opp og spilte på tvers til Uba Charles i forkant av 1-0. Rakk å komme inn i boksen og sette inn ledermålet. Fikk seg en smell i duellen med Fredriksen, men reiste seg og fortsatte. Viste enorm styrke da ha rev seg løs fra Bærtelsen og satte opp Kitolano til 2-0. God også etter hvilen. En håndfull for hjemmeforsvaret i 90 min. Nær sitt andre mot slutten" [4].
 • 0 - 1: Thomas Lehne Olsen som både arkitekt og avslutter av angrepet. LSK-spissen la en perfekt pasning ut til Uba Charles. På hjørnet av 16-meteren holdt nigerianeren på ballen, så seg og opp, orienterte seg, og la 45 tilbake til Thomas Lehne Olsen inne i feltet. LSKs nummer 10 kom først på ballen - vant duellen mot hjemmelagets Ulrik Fredriksen - og banker ballen forbi Selvik og i mål.
 • Thomas Lehne Olsen til RB om målet: "Jeg fikk vendt opp og slått til Uba. Vurderte et øyeblikk å spille til (Eric) Kitolano, men så Uba var helt alene der ute. Heldigvis så dro noen med seg hele forsvarslinja til Haugesund inn mot eget mål, og da var det godt at han la den ut 45 grader slik at jeg kunne spasere den inn" [5].
 • 0 - 2: Sleivtreff? Neida, tidenes skru med yttersiden av foten fra Kitolano, påstår vi med et glimt i øyet. Et langt utspill fra Mads Hedenstad Christiansen fant Thomas Lehne Olsen dypt inne på Haugesunds halvdel. LSK-spissen kriget bort oppvarteren Anders Bærtelsen før han løftet ballen videre inn til Eric Kitolano som fra god posisjon midt foran mål ikke fikk all verden av treff. Likevel, ballen skrudde seg sakte, men sikkert forbi både Anton Logi Ludviksson og Egil Selvik og i mål.
 • Eric Kitolano til RB om målet: "Det var meningen å få skutt, men ballen kom litt høyere enn jeg trodde. Jeg måtte være kjapp fordi forsvarsspilleren også kom raskt. Alle målene teller, og det var en fin måte å åpne målkontoen på [6].
 • Andreas Georgson til RB om kampen: "Prestasjonsmessig følte jeg meg trygg på at vi skulle levere i denne kampen, men det handler om å samle poeng. Det var befriende å få disse poengene inn på kontoen. Man kan si hva man vil, men det var viktig. Vi lever jo ikke i en isolert verden og vi får med oss det som står i avisene og sendes på tv. Slik sett blir man påvirket. – Vi har begynt som en ny gruppe som skal skape minner sammen. Jeg kommer alltid til å huske denne kampen som den første seieren. Det var ganske mye som var bra også i den første kampen, men det ble tøft for oss fordi vi fikk noen harde smeller i kampen. Nå vant vi en sterk seier, og det var viktig. Jeg synes vi fikk en fin inngang i kampen, og det ble en fin førsteomgang. Vi var dominante, og denne gangen førte det til reelle sjanser og i tillegg noen nesten-situasjoner der vi ikke fikk til det siste tilslaget. Det gleder meg at vi var skarpere og hvassere i denne kampen. De første 35 minuttene hadde vi veldig kontroll og var truende, og det er det beste. I en periode mot slutten av omgangen kom Haugesund litt mer med i spillet, men uten at de skapte noe. De hadde ikke en eneste stor sjanse i løpet av hele kampen. Det er jeg veldig fornøyd med" [7].

Eliteserien, Serierunde 3

Søndag 14. april, 2024
Lillestrøm SK 0 - 5
(0 - 1)
Bodø/Glimt 19:15 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding
Tilskuere: 8.344
TV-kanal: TV2 Sport 1
Nino Zugelj Scorte etter 11. minutter 11.'

Jens Petter Hauge Gult kort etter 19. minutter 19.'
Håkon Evjen Gult kort etter 48. minutter 48.'
Patrick Berg Scorte etter 55. minutter 55.'
Albert Grønbæk Scorte etter 59. minutter 59.'
Patrick Berg Gult kort etter 76. minutter 76.'
Håkon Evjen Scorte etter 77. minutter 77.'
Kasper Høgh Scorte etter 82. minutter 82.'


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Uba Charles, Espen Garnås, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth (Kristoffer Tønnessen fra 77.) - Ylldren Ibrahimaj (Uranik Seferi fra 77.), Vebjørn Hoff, Gjermund Åsen - Eric Kitolano (August Karlin fra 62.), Thomas Lehne Olsen, Henrik Langaas Skogvold (Felix Vá fra 62.).


Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin - Fredrik Sjøvold (Brice Wembangomo fra 74.), Brede Moe (Odin Bjørtuft fra 83.), Jostein Gundersen, Fredrik Bjørkan (Adam Sørensen fra 83.) - Håkon Evjen, Patrick Berg, Albert Grønbæk - Nino Zugelj (Sondre Sørli fra 74.), August Mikkelsen (Kasper Høgh fra 68.), Jens Petter Hauge.


 • LSKs største hjemmetap i Eliteserien siden 0-5 for Rosenborg 9. august 2015.
 • Forrige gang LSK startet sesongen med to hjemmetap var i 1991.
 • Åtte baklengsmål på de første hjemmekampene er også historisk dårlig. Må helt tilbake til 1963 for å finne en start med flere innslupne mål, den gangen ni.
 • August Karlin og Uranik Seferi begge med sine første Eliteseriekamper for LSK.
 • LSKs beste (RB): Uba Charles (6). "Startet kampen med tunnel på Hauge. Rett etterpå ble han passert av Bjørkan på utsiden da gjestene skapte sin første sjanse. Lå bak stopperne og kan ha opphevet offside da Glimt kom gjennom på 0-1. Resten av 1. omg. hadde han full kontroll på sin side defensivt. Utover i omgangen var han også mye med framover. Spilte fra Lehne Olsen til hans store sjanse. Sterk defensiv jobb flere ganger etter pause. Kunne ikke gjøre noe alene med to Glimt-spillere på 0-4" [8].
 • Henrik Langaas Skogvold fikk også 6 poeng på RB-børsen.
 • 0 - 1: Jostein Gundersen med en perfekt langpasning inn i bakrommet som fullstendig frispilte Nino Zugelj. Verken Garnås eller Gabrielsen var i nærheten av sloveneren som rolig tok ned ballen, før han plasserte den i mål ved borteste stolperot - utenfor Mads Hedenstad Christiansens rekkevidde.
 • 0 - 2 Det målet får Eric Kitolano helt og holdent ta på sin kappe. På pasningen fra Uba Charles ut fra eget forsvarsfelt valgte kantspilleren å slå et hælspark inn i banen uten å vite hvem som var bak ryggen hans. Helt utilgivelig, da ballen havnet rett i beina på Patrick Berg som fra 20-22 meter klemte til og hamret ballen i mål. På en god dag ville Mads Hedenstad Christiansen ha avverget skuddet, men til hans forsvar, ingen keepertabbe, da ballen på vei mot mål blafret og duppa ned i sin egen ballbane.
 • Eric Kitolano til RB: "Jeg ser at jeg får press i rygg, men jeg så ikke Patrick og trodde Thomas (Lehne Olsen) var nærmere enn han var. Ni av ti ganger skal jeg ta inn ballen, kontrollere den og roe ned presset. Men man gjør feil noen ganger og man får bare lære av det. Etter at jeg gir bort det ene målet så blir avstandene større i laget vårt og de får selvtillit av scoringen. De er gode med ballen og klarer å løse det høye presset vårt. Lufta gikk litt ut av oss etter 0-2-målet [9].
 • 0 - 3: Jens Petter Hauge med en stikker inn til August Mikkelsen. På ett-touch sendte Mikkelsen ballen videre til Albert Grønbæk. Dansken dro seg forbi Ruben Gabrielsen før han plasserte ballen inn i det lengste hjørnet.
 • 0 - 4: Helt utrolig, men situasjonen startet faktisk med at Gjermund Åsen løftet et frispark inn i Glimts forsvarsfelt. Dessverre fikk ikke Ruben Gabrielsen kontroll på ballen, noe som startet en kontring mot vårt mål. Jens Petter Hauge fant innbytter Sondre Sørli som uhindret kunne løpe over halve Åråsen-matta før han satte opp Håkon Evjen på bakerste stolpe. Alene med vår keeper løftet ballen forbi Christiansen og inn i motsatt hjørne.
 • 0 - 5: August Karlin med en forferdelig pasning rett utenfor vår egen 16-meter. Ballen ble snappet opp av Brede Moe som sendte den videre - mellom to av våre forsvarsspillere - til Håkon Evjen. Fra hjørnet av 5-meteren fikk nordlendingen skudd, men Christiansen parerte det første forsøket. Dessverre havnet returen i tomrommet foran mål hvor Kasper Høgh i en tøff duell med Espen Garnås dyttet ballen over streken.
 • Andreas Georgson til RB: "Jeg er skuffet. Det er grusomt å tape så mye på hjemmebane. Vi kan være stolte av den førsteomgangen, hvor vi får kampbildet dit vi vil. Vi slapp inn ett litt for enkelt mål etter en lang ball fra forsvarer til angriper, men jeg synes vi reagerer bra på baklengsmålet og fortsetter å holde oss til planen vi hadde for kampen. Måten vi kommer ut i 2. omgang er ikke bra. Da vi slipper inn 0-2, så slår forsvarsspillet vårt litt sprekker og da blir det 0-3 rett etterpå og kampen er over. Vi må lære at har vi en dårlig periode, så må vi samle styrkene og prøve å få litt momentum i kampen igjen. Vi må i hvert fall ikke gå vekk fra planen for hva vi skal gjøre. Det er blytungt. Jeg fikk nesten en tåre i øyekroken da jeg så at publikum ble igjen og hyllet spillerne etter kampen. Det betyr mye og det viser at de står bak oss. Vi skal lade batteriene og by på mange gode stunder på Åråsen framover istedenfor" [10].
 • LSK TV. Innsiden av LSK-Glimt: I med- og motgang, vi er Lillestrøm [11].

Eliteserien, Serierunde 4

Søndag 21. april, 2024
Sandefjord Fotball 0 - 1
(0 - 0)
Lillestrøm SK 17:00 - Jotun Arena, Sandefjord
Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord
Tilskuere: 4.089
TV-kanal: TV2 Play
Martin Gjone Gult kort etter 77. minutter 77.' Thomas Lehne Olsen Scorte etter 60. minutter 60.'

Eric Kitolano Gult kort etter 65. minutter 65.'


Sandefjord (4-3-3): Hugo Keto - Fredrik Pedersen, Martin Gjone, Fredrik Berglie, Christopher Cheng - Aleksander Damnjanovic Nilsson (Sander Risan Mørk fra 74.), Filip Ottosson, Simon Amin (Loris Mettler fra 74.) - Eman Markovic, Alexander Ruud Tveter, Beltran Mvuka (Sebastian Holm Mathisen fra 63.).


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Uba Charles, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth, Kristoffer Tønnessen - Ylldren Ibrahimaj, Vebjørn Hoff, Eric Kitolano (Erling Knudtzon fra 79.) - Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen (El Schaddai Furaha fra 89.), Henrik Langaas Skogvold (Felix Vá fra 54.)


 • Erling Knudtzon gjorde comeback for LSK. "Inn til sitt comeback i den høyre kantrollen. Løp mye og leverte grei jobb da seieren ble kontrollert inn" [12].
 • Banens beste (RB): Ruben Gabrielsen (7). "God pasningskvalitet fra start. Konsentrert i 90 minutter ved siden av Roseth. Tråkket sammen med ham knapt et steg feil enten ballen kom langs bakken eller i lufta. Vant duellen på Ibrahimajs corner og ble på den måten servitøren på seiersmålet. Meget god kamp" [13].
 • 0 - 1: Corner fra Ylldren Ibrahimaj som Ruben Gabrielsen - via et Sandefjord-hode - headet ned i bakken. Ballen falt ned i beina på Thomas Lehne Olsen som løftet ballen i mål. Så nesten ut som om ballen traff undersiden av tverrliggeren før den passerte målstreken.
 • Thomas Lehne Olsen til RB: "Det var veldig deilig. Vi hadde lyst til å revansjere oss etter den 2. omgangen vi hadde mot Glimt sist. Det var ikke pent eller noen ting, men vi stakk av med tre poeng og det var det viktigste. Det er en vanskelig bane å komme til. Det har alltid vært fælt å spille mot Sandefjord. De har et grunnspill som er veldig vanskelig å forsvare seg mot, men jeg synes egentlig vi klarer det veldig bra i dag. Du får jo ikke mer enn tre poeng, så alt i alt er vi greit fornøyd med bortekampen" [14].
 • Andreas Georgson til RB: "Vi har pratet om det den siste uken etter Bodø/Glimt-kampen at vi må være solide bak i perioder hvor det er litt tøft. Da gir vi oss selv sjansen når vi får momentum igjen. Det er rett og slett en tøff 1. omgang, hvor vi sliter litt med underlaget. Vi prøver å bli trygge og våge på det vi skal gjøre, samtidig som Sandefjord var inne i en god periode". (I pausen valgte han å endre presspillet for å komme tettere oppi motstanderen) RB. "Jeg synes det ga god effekt. Da føltes det plutselig ut som vi var litt mer dominante i kampen" [15].
 • Thomas Lehne Olsen om baneforholdene. Sandefjord hadde lagt nytt kunstgress med (alt for mye) sand. " Det var ikke bra. Leggene mine kjente det i hvert fall, så det var veldig vondt for beina mine og kroppen. Men nå begynner jeg å bli gammel også. Det var ikke noe sprett utpå her i det hele tatt og ballen rullet veldig rart. Men det var likt for begge lag" [16].
 • Etterspill: Sandefjord anmeldte det hærverket som enkelte LSK-supportere gjorde under kampen. Tetting av pissoarer, sisterner og vaskene på toalettet på tribunen der LSK-supporterne satt. Konsekvensen av dette ble oversvømmelser og vannet rant ned i kiosken hvor det elektriske anlegget kortsluttet. Skadeomfanget ga i følge Sandefjord en kostnad opp mot 100.000 kroner [17].
 • Etterspill: Sandefjord kritiserer også LSK-supporterne for dårlig oppførsel. "En frivillig sikkerhetsvakt ble truffet av et gjerde som kom flygende gjennom lufta. Vakten ble tatt med til legevakt for å avdekke mulige bruddskader. Heldigvis var han ikke annet enn forslått i en arm og siden av kroppen" [18].
 • KFLs svar på kritikken fra Sandefjord [19].

Eliteserien, Serierunde 5

Søndag 28. april, 2024
Lillestrøm SK 1 - 1
(1 - 0)
Ham-Kam 17:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Daniel Higraff, Forus og Gausel IL
Tilskuere: 6.190
TV-kanal: TV2 Play
Uba Charles Gult kort etter 5. minutter 5.'

Felix Vá Scorte etter 39. minutter 39.'
Felix Vá Sent off after 45.'  45.'
Erling Knudtzon Gult kort etter 45+4. minutter 45+4.'

Kristian Onsrud Gult kort etter 24. minutter 24.'

Niklas Ødegård Scorte etter 51. minutter 51.'
Oliver Kjærgaard Gult kort etter 71. minutter 71.'


Lillestrøm SK (4-3-3) (5-3-1 i 2. omgang): Mads Hedenstad Christiansen - Uba Charles, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth, Kristoffer Tønnessen (Henrik Langaas Skogvold fra 75.) - Ylldren Ibrahimaj, Vebjørn Hoff (Erling Knudtzon fra 36.), Eric Kitolano (Espen Garnås fra 46.) - Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen, Felix Vá.


Ham-Kam (3-4-3): Marcus Sandberg - Luc Mares, Fredrik Sjølstad (Sam Rogers fra 61.), John Olav Norheim - Snorre Strand Nilsen, William Kurtovic, Kristian Onsrud (Tore Sørås fra 70.), Vegard Kongsro - Niklas Ødegård (Pål Alexander Kirkevold fra 70.), Moses Mawa (Henrik Udahl fra 57.), Oliver Kjærgaard.


 • LSKs beste (RB): Uba Charles (6). "Tidlig høyt oppe på banen for å presse keeper. I overkant på da han taklet Kongsro bakfra og fikk gult før 5 min. var spilt. Vant mange baller på høyresiden og hadde ingen defensive problemer før pause. Sterk gjenvinning før Felix Va fikk sjansen som endte med utvisning. Ble overspilt da Kongsro kom rundt ham og la inn til 1-1. Med 10 mann var han LSK viktgste spiller offensivt. Satte fart framover og sørget for at LSK kom på noen angrep" [20].
 • 1 - 0: Frispark fra Gjermund Åsen som ble svingt inn foran mål. Felix Vá løp seg fri fra sin oppasser og styrte ballen elegant i mål via hodet. Forbløffende godt gjort av en spiller som mål 166 cm. på strømpelesten.
 • Sent off after 45.'  45.' Felix Vá på godt og vondt. Var i LSKs startellever for første gang i seriesammenheng. Scoret sitt første seriemål, via hodet - godt gjort av banens minste spiler, men ble utvist knappe 6 minutter senere. Felix Vá fikk først gult kort for forseelsen mot Kammas Luc Mares, men beslutningen mot Vá ble omgjort etter at dommer Daniel Higraff hadde konsultert med VAR-teamet. Rødt kort for liggende å ha sparket med strake ben mot Mares.
 • Andreas Georgson til RB om det røde kortet: "Felix (Va) sa til meg at han bare forsøkte å komme seg raskt opp igjen for å kunne være klar på returen. Men når han hopper akrobatisk opp så treffer han istedenfor et bein og det blir rødt kort. Det er maks uflaks. Han har hatt en fin form inn til denne kampen og fikk et kjempeflott mål. Jeg er skuffet over at det ble sånn her for ham. Det var mye utur" [21].
 • 1 - 1: Ham-Kam med veggspill på vår høyrekant som fullstendig satte Uba Charles ut av spill. Vegard Kongsro kom ned til dødlinja, løftet ballen over Espen Garnås. Bak ham kom Niklas Ødegård og headet ballen i mål fra kort hold. Dessverre må også Martin Ove Roseth ta en god del av skylda for målet, da han havnet på feil side av sin mann - Ødegård - og dermed ikke klarte å forhindre scoring.
 • Andreas Georgson til RB om kampen: "Jeg er veldig glad for hvordan vi håndterer utvisningen og holder sammen. Vi holder oss til planen når vi slipper inn tidlig i 2. omgangen, så opplever jeg at det er en ganske jevn kamp derifra og ut. Vi slipper ikke til mange målsjanser. Vi har pratet en del om det å håndtere negative følelser i kampene og det synes jeg vi gjør veldig bra to ganger i dag. Vi går for seier hver gang og når man ikke får det er man skuffet selvfølgelig. Jeg tenker ikke så mye på trender eller rekker. Den kommer når den kommer" [22].


Mektig tifo fra Kanarifansen. Foto: Fredrik Tyskeberg

Eliteserien, Serierunde 6

Søndag 5. mai, 2024
Sarpsborg 1 - 0
(0 - 0)
Lillestrøm SK 17:00 - Sarpsborg stadion, Sarpsborg
Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL
Tilskuere: 4.706
TV-kanal: TV2 Play
Magnar Ødegård Gult kort etter 66. minutter 66.'

Eirik Wichne Scorte etter 68. minutter 68.'

Thomas Lehne Olsen Gult kort etter 59. minutter 59.'


Sarpsborg 08 (4-5-1): Marko Ilic - Eirik Wichne (Peter Reinhardsen fra 80.), Magnar Ødegaard, Franklin Tebo, Anders Hiim - Jeppe Andersen, Aimar Sher, Niklas Sandberg (Rafik Zekhnini fra 60.), Stefan Johansen (Jo Inge Berget fra 69.), Sondre Ørjasæter (Anton Skipper Hendriksen fra 80.) - Henrik Meister (Jan Martin Hoel Andersen fra 80.).


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Uba Charles, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth, Kristoffer Tønnessen (El Schaddai Furaha fra 88.) - Gjermund Åsen (August Karlin fra 80.), Ylldren Ibrahimaj, Eric Kitolano - Henrik Langaas Skogvold (Marius Lundemo fra 65.), Thomas Lehne Olsen, Eric Larsson (Erling Knudtzon fra 80.).


 • Banens beste (RB): Martin Ove Roseth (6). "Ofte i dueller med hurtige og sterke (ordrett gjengitt, trolig mente RB Henrik Meister). Leste situasjonene godt, og de gangene dansken kom til avslutninger var han tett på ham og sørget for at han ikke fikk avsluttet godt nok. Stort sett meget god med ballen i beina, men et par farlige pasninger som ble brutt den første halvtimen. Duellen med Meister fortsatte i 2. omg. Mistet ham en gang ved midtstreken, men da fikk han hjelp bak seg. Meget god jobb defensivt også etter pause. Banens beste" [23].
 • Martin Ove Roseth om tapet mot Sarpsborg: "Det var fryktelig irriterende. Sier seg selv at vi ikke var på topp så lenge vi tapte for Sarpsborg. Dette er en kamp vi skal vinne. Folk må se på seg selv og se hva de kan gjøre bedre. For dette var ikke i nærheten av det vi leverte i Bodø. Det er kjipt å stå her med en følelse nå av dette var en kamp vi både burde og skulle ha vunnet. Den flyten som vi fikk til offensivt i Bodø var vi ikke i nærheten av i dag. Det var kjedelig, og det må vi lære av. Så må vi nullstille, for vi har en fryktelig viktig kamp på torsdag" [24].
 • Eric Larsson spilte sin første seriekamp for LSK. "Inn til sin første start for LSK og første kamp i Eliteserien. Har spilt mest på høyresiden i sin karriere, men hadde noe erfaring fra venstresiden på midtbanen i både Malmö FF og OFI Kreta før han startet som venstreving i denne kampen. Fant seg ikke hel til rette i starten. Kom litt mer inn i det etter hvert. Utfordret et par ganger, men nesten hver gang han hadde ballen stoppet han opp og la den over på høyrebeinet. Burde definitivt vært byttet ut før", skrev RB i sin vurdering og svensken 3 poeng på børsen [25].
 • 1 - 0: Kristoffer Tønnessen feilberegna fullstendig Sondre Ørjasæters smarte innlegg. Sarpsborg-spilleren løftet ballen over våre forsvarsspillere. I stedet for å ta ut rom prøvde Tønnessen å heade ballen unna, men bomma. Bak seg hadde han ikke mindre enn to motstandere - hvem som skulle ha plukka opp nummer to er usikkert. Uansett, Eirik Wichne tok ned ballen på brystkassa før han banket ballen i mål, mellom beina på keeper Mads Hedenstad Christiansen. Personlig feil av Tønnessen avgjorde hele kampen.
 • Kristoffer Tønnessen til RB: "Jeg følte meg sikker på at jeg skulle få hodet på den, men så går den en halv centimeter forbi dessverre. Sånn er det av og til. Jeg får bare lære av det, slik at det ikke skjer igjen. LSK-backen kunne også ha utlignet sju minutter før full tid, men fikk ryggsekk og bredsidet ballen over tverrliggeren. "Det var en Sarpsborg-spiller som fikk en stuss på ballen slik at den endret litt retning, og derfor kom den litt overraskende på. Men der skal det være mulig å komme over den ballen og sette den på kassa i hvert fall. Det var to situasjoner som dessverre bikket kampen i deres favør. Så brutal er fotballen av og til" [26].
 • Tidlig i kampen kunne Ruben Gabrielsen ha gitt oss ledelsen på en corner fra Gjermund Åsen. "Det var helt elendig av meg. Der må jeg score. I hvert fall heade den på mål. Jeg tror at jeg har scoret før jeg har gjort det på en måte. Derfor fullfører jeg ikke headingen. Hadde kanskje mer fokus på å feire enn å score der kan det virke som. Veldig kjedelig at det skjer", uttalte Gabrielsen til RB [27].
 • Thomas Lehne Olsen fortalte til RB at dette hadde vært høy temperatur i garderoben etter kampen: "At vi må skjerpe oss er det ingen tvil om. Vi var ganske harde med hverandre inne i garderoben her nå, og det er det en grunn til. Vi vet vi kan mye bedre. Jeg følte vi kastet bort denne kampen. For dette er et lag vi skal slå. Enkelt og greit. Alle må se seg i speilet og spørre seg selv: Gjorde jeg alt jeg kunne for laget i dag. Vi holdt greit unna bakover, men framover var vi altfor dårlig. Det handler om oss som er der framme foran mål og skal levere. De siste pasningene var altfor dårlig" [28].
 • Andreas Georgson til RB om kampen: "I førsteomgang var vi ikke bra. Da ble vi for lave i altfor lange perioder, og det var for lett å spille oss lave. Jeg synes det var bedre i andreomgang, men jeg savnet timing, relasjoner og kvalitet de gangene vi kom i de posisjonene vi ville. Det gjorde at vi ikke klarte å skape sjanser fra åpent spill, og de store sjansene vi hadde kom på dødballer i dag. Det var skuffende" [29].
 • Andreas Georgsons svar på spørsmålet om Erling Knudtzon burde ha blitt byttet inn før: "Vi vurderte absolutt å sette ham inn før. Det ble en vurdering. Han er viktig for denne troppen og han trengs i hver eneste kamp, men med hans historikk de siste 8-9 månedene så gjelder det å være smart slik at vi ikke presser kroppen hans for mye. Vi er litt ekstra forsiktige med ham for at han ikke skal få et tilbakeslag. Vi vet hvor viktig han er for oss" [30].

Eliteserien, Serierunde 7

Søndag 12. mai, 2024
Lillestrøm SK 0 - 2
(0 - 0)
Brann 19:15 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Tore Hansen, Feda IL
Tilskuere: 8.386
TV-kanal: TV2 Sport 1
Ruben Gabrielsen Gult kort etter 35. minutter 35.'

Martin Ove Roseth Gult kort etter 43. minutter 43.'
Martin Ove Roseth Booked after 73.'Booked againSent off after 73.'  73.'

Ole Didrik Blomberg Gult kort etter 8. minutter 8.'

Sivert Heltne Nilsen Scorte etter 59. minutter 59.'
Joachim Soltvedt Scorte etter 68. minutter 68.'
Emil Kornvig Gult kort etter 73. minutter 73.'


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Uba Charles, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth, Eric Larsson (Kristoffer Tønnessen fra 46.) - August Karlin (Marius Lundemo fra 65.), Ylldren Ibrahimaj, Gjermund Åsen - Eric Kitolano (Espen Garnås fra 77.), Thomas Lehne Olsen, Erling Knudtzon (Henrik Langaas Skogvold fra 65.) (Efe Lucky fra 80.).


Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen (Joachim Soltvedt fra 46.), Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen - Emil Kornvig, Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre - Ulrik Mathisen (Niklas Castro fra 54.), Aune Heggebø, Ole Didrik Blomberg.


KFLs tifo hjemme mot Brann 12. mai 2024. Foto: Fredrik Tyskeberg.


 • Banens beste (RB): Joachim Soltvedt, Brann.
 • LSKs beste (RB): Uba Charles (6). "Full kontroll på sin back før pause. Vant alle duellene han var involvert i langs bakken. Driblet seg fri på høyresiden flere ganger før pause. Kvaliteten på innleggene var ikke bra nok. En uheldig touch unna å komme til en kjempesjanse i 1. omg. Fikk en skuddsjanse rett etter pause, men blåste den over med venstre" [31].
 • August Karlin fikk også 6 poeng på RB-børsen.
 • Efe Lucky med sin første eliteseriekamp for LSK.
 • Annullert scoring: Frispark fra Gjermund Åsen som Brann-forsvaret fikk headet unna, men LSK var heldige, da ballen til slutt havnet hos Erling Knudtzon som fra 14-15 meter sendte en markkryper i mål. Dessverre ble scoringen annullert for offside på Ruben Gabrielsen. Om han i det hele tatt var med i spillet og forstyrret keeper er særdeles tvilsomt. Mathias Dyngeland Dyngeland så utgangen på skuddet og ble på ingen måte hindret av Gabrielsen. Likevel mente assistentdommeren noe annet, og han fikk støtte av VAR-teamet. Tar med at dommersjef Terje Hauge satt på den gamle hovedtribunen, og fikk oppleve LSK-supporternes vrede. La oss si det slik: Han fikk virkelig høre hva vi mente om både dommertrioen og bruken av VAR.
 • 0 - 1: Corner fra Joachim Soltvedt som en umarkert Sivert Heltne Nilsen headet i mål. Hvem som hadde jobben med å dekke opp Branns lagkaptein da han headet ballen i mål via bakken? Gudene veit. Eric Kitolano var det nok ikke selv om han inne i feltet ble dyttet bort av Heltne Nilsen. Stygg glipp i markeringa av LSK.
 • Martin Ove Roseth om scoringen: "Det er utilgivelig at vi lar en av ligaens beste hodespillere få gå opp helt alene der og heade den inn". Hva skjer der? (RB). "Jeg har ikke sett den, så jeg vet ikke. Men prinsippet er jo at vi har folk i sone og så skal vi ta ut de beste hodespillerne. Så hvordan han endte opp med å stå alene, det fatter jeg ikke. Det er noe vi må se på for det er utilgivelig i en kamp som dette".
 • 0 - 2: For en kanon av innbytter Joachim Soltvedt. Fra 17-18 meter klinte han ballen opp i nettaket. Helt utagbart for Mads Hedenstad Christiansen selvfølgelig. Vi får bare være glade for at nettet holdt ellers så ville den ballen havnet langt ut på Rolf Olsens vei i retning Leirsund.
 • "2-0-scoringen var utenomjordisk. Slike mål forekommer egentlig bare i tegneserier", mente Bergensavisen [32].
 • Booked after 73.'Booked againSent off after 73.'  73.'. Emil Kornvig med en knallhard takling av Ruben Gabrielsen som korrekt førte til et gult kort, etter hvert. Dessverre tente Martin Ove Roseth på alle pluggene og dyttet Kornvig i bakken du. Selvfølgelig overspilte Brann-spilleren som gikk i bakken som om noen hadde skutt ham i hodet. Likevel, særdeles urutinert og klønete av Roseth som på det tidspunktet i kampen allerede hadde et gult kort fra før av. Dermed straffet han ikke bare seg selv, men hele laget som måtte spille resten av kampen med en mann mindre på banen.
 • Martin Ove Roseth til RB: "Etter å ha blitt utvist så tror jeg ikke jeg skal si så mye om dommerne, men jeg syns det var en merkelig list han la seg på der vi fikk gult for ting de ikke fikk gult for. Men hans prestasjon får du spørre han om, jeg tror jeg gjør lurt i å ikke si for mye etter å ha blitt utvist. Det er urutinert av meg og jeg ga dommeren muligheten til å gi meg enda et gult kort og ble utvist der. Så det endte opp med å bli en utrolig tung dag, i stedet for en dag hvor vi kunne tatt med oss mye positivt. Dyttet du så hardt eller datt han veldig lett? (RB) "Han var på vei ned i det jeg var på vei bort, så...". Han skjønte hva som kom til å skje? (RB). "Ja, det kan du si. Men jeg ga han muligheten til det, så det er bare å legge seg flat overfor lagkamerater og fans og si unnskyld selv om han filmer på meg et gult til". På vei inn i garderoben fikk han applaus fra Åråsen-publikummet. "Sier alt om dem. Jeg har enorm respekt for den fansen der, og jeg legger igjen alt jeg har utpå matta der hver gang. Så det å få rødt kort i dag er utrolig surt". [33].
 • Andreas Georgson til RB om dommeren: "Jeg syns kanskje vi har marginene mot oss der i dag. Men dommerne gjør vel sitt beste de også, og de gjør feil på samme måte som oss. Noen ganger har man dommer-marginene med seg, og andre ganger ikke. Og i dag syns jeg vi hadde de litt for mye i mot oss" [34].
 • Andreas Georgson til RB om kampen: "Det er fotballens himmel og helvete det her. Vi hadde mye energi inn i kampen. Vi forsøkte å være oss selv og spille vårt spill, men i dag fikk vi det tøft i noen deler av duellspillet. Vi ble litt for provosert av Brann-spillerne i perioder syns jeg". Kom de litt under huden på dere? (RB) "Ja. Vi visste at det kom til å bli en tøff del av kampen i dag. Så vi var klare på at vi måtte beholde roen, og det syns jeg vi klarte lenge, men vi skapte også for lite" [35].
 • I en luftduell med Branns Sivert Heltne Nilsen falt Henrik Langaas Skogvold knallhardt i bakken. Det så ikke bra ut i det hele tatt, da han forlot banen med store smerter støttet av to fra LSKs medisinske personell. Etter kampen ble det opplyst at Skogvold hadde blitt fraktet til sykehuset i ambulanse [36].

Eliteserien, Serierunde 8

Torsdag 16. mai, 2024
Viking 1 - 4
(0 - 3)
Lillestrøm SK 18:00 - SR Bank Arena, Stavanger
Dommer: Sivert Amland, Fana
Tilskuere: 15.800
TV-kanal: TV2 Play
Zlatko Tripic Scorte etter 68. minutter 68.' (str.) Thomas Lehne Olsen Scorte etter 5. minutter 5.' (str.)

Gjermund Åsen Scorte etter 8. minutter 8.'
Eric Kitolano Scorte etter 38. minutter 38.'
Marius Lundemo Gult kort etter 43. minutter 43.'
Espen Garnås Gult kort etter 45. minutter 45.'
Erling Knudtzon Scorte etter 91. minutter 91.'
Efe Lucky Gult kort etter 97. minutter 97.'


Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson - Herman Haugen (Sondre Flem Bjørshol fra 72.), Gianni Stensness (Djibril Thialaw Diop fra 88.), Sondre Langås, Viljar Vevatne (Jost Urbancic fra 46.) - Sondre Auklend, Joe Bell, Simen Kvia-Egeskog (Harald Nilsen Tangen fra 79.) - Peter Christiansen, Lars-Jørgen Salvesen (Nicholas D'Agostino fra 46.), Zlatko Tripic.


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Eric Larsson, Espen Garnås, Ruben Gabrielsen, Kristoffer Tønnessen - Ylldren Ibrahimaj, Marius Lundemo (August Karlin fra 94.), Gjermund Åsen (Efe Lucky fra 94.) - Eric Kitolano (Sander Moen Foss fra 64.), Thomas Lehne Olsen (Erling Knudtzon fra 65.), Uba Charles (Frederik Elkær fra 78.).


 • LSKs største borteseier på 16. mai i moderne tid, dvs. siden 1982.
 • Sander Moen Foss med sin første seriekamp for LSK.
 • Banens beste (RB): Gjermund Åsen (7). "Åpnet kampen forrykende. En meget god crosspasning til Larsson før straffesparket. Den kopierte han også et par ganger til før pause. Også skulle han endelig lykkes med hodet på corner. Løp mot første stolpe og headet Lundemos corner inn i det lengste hjørnet til 2-0. For en innsatsvilje i presset. Jaget laget i samfulle 90 minutter. En meget god kamp igjen av kapteinen. Banens beste" [37].
 • To spillere til med 7 poeng på RB-børsen: Mads Hedenstad Christiansen og Marius Lundemo.
 • 0 - 1: Mål på straffespark av Thomas Lehne Olsen. LSK-spissen smalt ballen ned i hjørnet. Viking-keeper Patrick Gunnarsson gikk riktig, men nådde ikke fram til den meget velplasserte straffa fra Lehne Olsen. Situasjonen oppsto etter en meget utsøkt crosspasning fra Gjermund Åsen fram til Eric Larsson på motsatt side. Svensken dro seg inn i feltet, men ble hektet av hjemmelagets Viljar Vevatne som satte ut foten. Så grei ut den.
 • 0 - 2: Corner fra Marius Lundemo som Gjermund Åsen møtte ved første stolpe. LSKs lagkaptein forlenget ballen inn i det motsatte hjørnet. Var noe sutring om "dødball-laget Lillestrøm" på tribunen, men det tåler vi.
 • 0 - 3: Dypt inne på hjemmelagets halvdel brøt Kristoffer Tønnessen Vikings oppspill. Ballen havnet hos Eric Kitolano som med en frekk Pele-finte eller Bergkamp-finte om du vil, sendte ballen på den ene siden av motstanderen og løp selv forbi på den andre, kom seg rundt Sondre Langås og alene med Gunnarsson sendte han ballen i mål. Lekkert utført av nykomlingen i LSK-stallen.
 • 1 - 3: Urutinert, nærmest klønete av Uba Charles å felle Zlatko Tripic helt nede ved dødlinja. Med ryggen til motstanderen la Uba Charles ut en fot. Noe som Tripic selvfølgelig utnyttet. Selv straffesparket er det vel heller ingenting å skrive om. Mads Hedenstad Christiansen gikk til sin høyre side. Tripic banket ballen midt i mål.
 • 1 - 4: Erling Knudtzon spilt fri av Frederik Elkær. Knudtzon rundet Vikings keeper før han vippet ballen fordi Sondre Langås og i mål. Fotballens festdag var et faktum.
 • Andreas Georgson til RB om kampen: " Vi gikk ut med full fart fra startblokka og tok et fint initiativ i kampen. Etter en kanon-frispilling, kom Eric (Larsson) seg inn i straffeområdet og fikk en straffe som Thomas (Lehne Olsen) satte. Deretter en fin dødball til 2-0. På det tredje målet var det en flott jobb av Kristoffer (Tønnessen) som vant ballen før Eric (Kitolano) gjør en prestasjon av høy klasse. Også var det et kanonmål til slutt på kontring av Frederik (Elkær) og Erling (Knudtzon)" [38].
 • Andreas Georgson til RB om reservene: "Flere spillere har kommet inn uten at de har spilt så mye. Det som gleder meg er at de kommer inn med kvalitet, og det har ikke vært antydning til at de har gått rundt, survet og syntes synd på seg selv. Også tar de sjansen når de får det, og det er akkurat det vi ønsker. Vi trenger mer enn 11 spillere, vi trenger en helt tropp. Ikke minst i denne kampperioden. Det er veldig moro som trener å se at de som kommer inn er klare" [39].
 • Andreas Georgson til RB om hjemmestatistikken: "Vi lengter etter å gi våre hjemmesupportere en seier, og jeg mener det er litt tilfeldig at forskjellen har vært så stor resultatmessig. Men det er litt åpne kamper på bortebane, og da får vi spille som vi alltid gjør fordi motstanderen er mer angrepsvillige. Mot Ham-Kam og Kristiansund hjemme tror jeg det var annerledes. Også må vi ikke glemme at vi har fått utvisninger i to av hjemmekampene. Jeg mener det er for tidlig å dra noen konklusjoner" [40].

Eliteserien, Serierunde 9

Mandag 20. mai, 2024
Lillestrøm SK 0 - 3
(0 - 1)
Fredrikstad FK 17:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand
Tilskuere: 9.267
TV-kanal: TV2 Play
Alexander Røssing Gult kort etter 83. minutter 83.'

Ylldren Ibrahimaj Gult kort etter 90. minutter 90.'

Philip Sandvik Aukland Gult kort etter 33. minutter 33.'

Julius Magnusson Scorte etter 41. minutter 41.'
Oscar Aga Scorte etter 90. minutter 90.' (str.)
Oscar Aga Gult kort etter 90. minutter 90.'
Sondre Sørløkk Scorte etter 94. minutter 94.'


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Uba Charles (Eric Larsson fra 72.), Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth (Espen Garnås fra 80.), Kristoffer Tønnessen (Frederik Elkær fra 72.) - Ylldren Ibrahimaj, Marius Lundemo, Gjermund Åsen - Eric Kitolano (August Karlin fra 50.), Thomas Lehne Olsen (Alexander Røssing fra 46.), Felix Vá.


Fredrikstad FK (3-4-3): Jonathan Fischer - Philip Aukland (Brage Skaret fra 68.), Sigurd Kvile (Mads Lennart Nielsen fra 85.), Maxwell Woledzi - Simen Rafn, Julius Magnússon, Patrick Metcalfe (Erlend Segberg fra 93.), Stian Stray Molde - Morten Bjørlo (Oscar Aga fra 85.), Sondre Sørløkk, Jeppe Kjær (Brandur Hendriksson Olsen fra 68.).


9267 tilskuere er et godt oppmøte for et lag som ikke vinner på hjemmebane. Foto: Fredrik Tyskeberg
 • Alexander Røssing debuterte for LSK: "17-åringen inn til sin debut. Var i hvert fall ikke nervøs. Satte fart med ballen og utfordret hver gang han fikk sjansen. Da han driblet av Aukland og la ut til Va var det nesten. Friskt innhopp av unggutten", skrev RB i sin vurdering og ham 5 poeng på spillerbørsen [41].
 • Banens beste (RB): Sigurd Kvile, FFK.
 • LSKs beste (RB): Ruben Gabrielsen (5). "Brøt fint foran og satte fart framover med ballen et par ganger før pause. Hadde stort sett kontroll i de situasjonene han var involvert i defensivt. Sjelden i trøbbel med ballen i beina selv om gjestene ofte satte LSKs forsvarerne under press. Ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene. LSKs beste og dagens kanarifugl på en ny trist hjemmekveld for laget" [42].
 • 0 - 1: Langt innkast fra Philip Aukland mot første stolpe hvor Martin Ove Roseth prøvde å klarere, men LSKs midtstopper var uheldig og forlenget bare ballen over feltet og mot bakerste hvor en umarkert Julius Magnusson fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.
 • 0 - 2: Mål på straffespark av Oscar Aga. Mads Hedenstad Christiansen var etter ballen, men Aga løftet ballen opp mot vinkelen. Noe som gjorde straffesparket utagbart. - Pussig situasjon hvor man kan snakke om å ha marginene på sin side, men det er selvfølgelig lov til å lese spillet og være konsentrert. Det hele startet med at Simen Rafn var svært heldig, da han brøt vårt oppspill. Ballen gikk i en bue inn mot vårt felt hvor Eric Larsson og FFKs Brandur Hendriksson nøytraliserte hverandre i en hodeduell. Ballen havnet i et område hvor kun FFK-spiller Stian Stray Molde befant seg. Ruben Gabrielsen så faren og forstyrret Stray Moldes såpass at avslutningen ble ikke all verden. Rett og slett en lompe som rullet mot mål, men Sondre Sørløkk var påpasselig frampå og fanget ballen før Mads Hedenstad Christiansen. FFK-spillerne prøvde deretter å runde vår keeper, men ble felt.
 • 0 - 3: Corner fra Brandur Hendriksson. Ballen havnet midt foran mål hvor Gjermund Åsen kom på etterskudd og klarte ikke å forhindre at Sondre Sørløkk headet ballen i mål. Spikeren i kista var satt.
 • I et intervju med RB etter kampen mente Andreas Georgson at de svake hjemmekampene kunne bli et mentalt problem. "Det påvirker jo også spillerne. På et tidspunkt kommer man til et punkt hvor dette blir en mental utfordring for dem. Det er jo menneskelig. Jeg har lettere å slå det fra meg. Jeg har vært i fotball lenge og vet at slike trender kan komme". Bortsett fra resultatene syntes ikke svensken at forskjellene var så store. "Det er samme lag. Det er samme strategi. Så justerer man litt inn mot forskjellige motstandere. Kampene på Åråsen har også vært ulike. To av dem har vært mot veldig tøffe lag. Utvisninger har spilt inn. Det er for vanskelig å si at de henger mer sammen enn de andre kampene vi har spilt, at de fem kampene her har noe de andre kampene ikke har. Jeg tror det er tilfeldig, en stor tilfeldighet, at disse er kommet på hjemmebane. Så er det kanskje noe i hver av disse kampene hvor vi ikke vinner. Og jeg tror jeg har svart på det spørsmålet i hvert eneste intervju jeg har gjort den siste tiden". Er det en tanke om å gjøre noe annerledes i oppladningen eller i selve kampplanen til hjemmekampene enn det dere har gjort nå? (RB). "Jeg tror at prosessen er veldig lik, hjemmekamp og bortekamp. Personlig utvikling er jo med oss hele tiden. Jeg har ikke tro på at det finnes en underliggende trend enn at supporterne er skuffede og at spørsmålene kommer når resultatene ikke er der". Med tanke på selvtillit og aggressivitet, så du noe annet i denne kampen enn i de fire foregående hjemmekampene? (RB). "Jeg tror ikke det handler om det, i alle fall ikke aggressivitet. Vi tømmer oss i en ny ganske tett kamp i en tøff periode. Jeg synes spillerne har vært fantastiske til å ta ut alt i denne perioden. Derimot savner vi skarphet og frihet når vi skal bryte gjennom i vår offensiv. Men det å finne svaret på hvorfor det er slik er foreløpig veldig vanskelig. Sitter det i selvtilliten til spillerne, eller noe annet? Det kan jeg foreløpig ikke svare på".

Eliteserien, Serierunde 10

Søndag 26. mai, 2024
Odd 2 - 1
(0 - 0)
Lillestrøm SK 17:00 - Skagerak Arena, Skien
Dommer: Daniel Higraff, Forus og Gausel IL
Tilskuere: 4.529
TV-kanal: TV2 Play
Etzaz Hussain Gult kort etter 15. minutter 15.'

Ole Erik Midtskogen Scorte etter 77. minutter 77.'
Filip Jørgensen Gult kort etter 91. minutter 91.'
Bilal Njie Scorte etter 95. minutter 95.'

Marius Lundemo Gult kort etter 11. minutter 11.'

Espen Garnås Scorte etter 96. minutter 96.'


Odd (4-3-3): André Hansen - Espen Ruud, Solomon Owusu (Tony Miettinen fra 73.), Mihajlo Ivancevic, Josef Baccay - Filip Jørgensen, Etzaz Hussain, Tobias Svendsen (Syver Aas fra 77.) - Bork Bang-Kittilsen (Ole Erik Midtskogen fra 46.), Mikael Ingebrigtsen (Samuel Skree Skjeldal fra 89.), Faniel Tewelde (Bilal Njie fra 88.).


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Eric Larsson, Espen Garnås, Ruben Gabrielsen, Kristoffer Tønnessen (El Schaddai Furaha fra 78.) - Ylldren Ibrahimaj (August Karlin fra 84.), Marius Lundemo, Gjermund Åsen (Eric Kitolano fra 84.) - Efe Lucky (Frederik Elkær fra 78.), Felix Vá, Alexander Røssing (Henrik Langaas Skogvold fra 63.).


I med og motgang. 631 pasienter i Skien. Foto: Fredrik Tyskeberg
 • LSKs beste (RB): Mads Hedenstad Christiansen og Espen Garnås, begge med 6 poeng hver på børsen.
 • 631 tilskuere på bortefeltet. Det beste vi har hatt i Skien.
 • 1 - 0: Corner fra Espen Ruud mot første stolpe. I duell mot både Espen Garnås og Marius Lundemo kom Ole Erik Midtskogen seirende ut av duellen og headet ballen inn i det lengste hjørnet. Sterkt av hjemmelagets spiller, ditto svakt av våre.
 • Espen Garnås tok selvkritikk på Odds første mål: "Jeg er en av soneforsvarerne som skal stange unna det meste og at vi slipper inn på dødball både forrige kamp og i dag. Det er ikke godt nok. Jeg er den første til å se meg selv i speilet og må steppe opp der. Det handler mye om mentalitet og bare gå for det" [43].
 • 2 - 0: En særdeles uoppmerksom Henrik Langaas Skogvold mistet ballen til Samuel Skjeldal. Med en smart stikker frispilte han Bilal Njie. Alene med keeper Mads Hedenstad Christiansen var hjemmelagets spiller iskald. Kontrollert trillet Njie ballen forbi Christiansen og i mål.
 • 2 - 1: Frispark fra Frederik Elkær som svingte ballen inne i feltet. Med et perfekt "tima" løp kom Espen Garnås først på ballen og headet den i mål, bak en fullstendig utspilt André Hansen.
 • Før pause hadde LSK to store muligheter som begge kunne ha resultert i mål. Felix Vá traff tverrliggeren, mens Odd-keeper André Hansen vartet opp med en fantomredning på skuddet fra Alexander Røssing. "Det er en veldig bra redning. Jeg trodde den gikk inn, men så kom han opp med en enhåndsredning som jeg ikke så for meg. Vi sliter med å være gode nok på siste tredjedel. Det har vi vist i mange kamper nå, og det må vi bli bedre på", uttalte unggutten til RB etter kampen [44].
 • Andreas Georgson til RB: "Vi merker det så klart. Igjen spiller vi en helt jevn kamp, hvor vi i lang tid egentlig har initiativet og at det enda en gang vipper mot oss. Det er frustrerende. Det er en kamp jeg synes vi har god kontroll i. Vi skaper noen store sjanser som vi ikke omsetter til mål. Det handler om å være litt skarpere og hvassere når sjansene kommer. I dag er vi ikke det. Det kom en periode i midten av 2. omgangen, hvor vi for første gang begynner å tape litt på intensiteten. Vi ønsket å gjøre noen bytter for å få inn mer energi. Midtskogen er vanskelig å forsvare seg mot og spesielt på dødballer. Men det skal vi klare og det er ikke godt nok. De siste kampene har det kostet oss poeng [45].

Eliteserien, Serierunde 11

Søndag 2. juni, 2024
Tromsø IL 1 - 2
(0 - 1)
Lillestrøm SK 17:00 - Romsaa Arena, Tromsø
Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK
Tilskuere: 5.154
TV-kanal: TV2 Play
Tobias Guddal Scorte etter 66. minutter 66.'

Runar Norheim Gult kort etter 71. minutter 71.'
Tobias Guddal Gult kort etter 74. minutter 74.'

Kent-Are Antonsen Scorte etter 20. minutter 20.' (selvmål)

Thomas Lehne Olsen Scorte etter 51. minutter 51.'
Mads Hedenstad Christiansen Gult kort etter 91. minutter 91.'


Tromsø IL (3-5-2): Jakob Haugaard - Anders Jenssen (Lasse Nordås fra 56.), Tobias Guddal, Vetle Skjærvik (Isak Kjelsrud Vik fra 86.) - Yaw Paintsil (Jesper Robertsen fra 79.), Jens Hjertø-Dahl (Felix Winther fra 79.), Ruben Yttergård Jenssen, Kent-Are Antonsen, Runar Norheim - Jakob Romsaas, Vegard Erlien (Markus Johnsgård fra 86.).


Lillestrøm SK (4-3-3): Mads Hedenstad Christiansen - Eric Larsson, Espen Garnås, Ruben Gabrielsen, Kristoffer Tønnessen - Ylldren Ibrahimaj, Marius Lundemo, Gjermund Åsen - Efe Lucky (Sander Moen Foss fra 71.), Thomas Lehne Olsen (Henrik Langaas Skogvold fra 64.), Felix Vá.


 • 143 pasienter (supportere) på bortefeltet.
Fotomontasje: LSK.no
 • Banens beste (RB): Thomas Lehne Olsen (7). "Klarert for spill etter å ha stått over sist med akillesskade. Fikk hodet på dee første corneren, men traff den ikke godt nok. På den neste også. Da gikk ballen via Antonsen og inn til 1-0. Fikk ballen på venstre etter et frispark. Traff greit, men ballen gikk via et Tromsø-bein og ut. Startet andreomgangen med å vende opp og legge 2-0 inn i det lengste hjørnet. Gjorde en enorm jobb feivendt i de nesten 20 min. han var på banen i 2. omg. før akillensen sa fra at det var nok. Banens beste" [46].
 • Thomas Lehne Olsen trosset smertene - problemer med akillessenen - og ga alt for laget i drøye 60 minutter. "Det var nok litt tidlig, og jeg kjente det allerede i pausen. Men jeg presset på for å spille litt ekstra og mente jeg skulle klare 15-20 minutter til. Det gikk akkurat, og det var i hvert fall nok til å få satt det andre målet. Før kampen håpet og trodde vi på en time, og det ble ganske spot-on", uttalte han til RB etter kampen [47]. Hovedtrener Andreas Georgson var svært imponert over innsatsen til LSK-spissen. "Det var utrolig det Thomas leverte for oss i dag. Denne kampen kom egentlig for tidlig, men han bet tennene sammen og spilte med smerte. Likevel var han matchavgjørende. Det har jeg enorm respekt for, og det gjør meg stolt. Klubben skal også være stolt av det. For i dag trosset han smertene for klubbmerket" [48].
 • Ruben Gabrielsen spilte sin 100. seriekamp for Lillestrøm SK, også han fikk 7 poeng på RB-børsen. "Brøt mønsteret med en presis langpasning mot Felix Va tidlig. Leverte flere slike av den presise sorten utover i 1. omg. Blant annet kom corneren som ga 1-0 på den måten. Satte seg ned etter drøyt 10 min., men etter en sjekk reiste han seg og fortsatte. Meget god før pause. Alltid i forkant. Fortsatt med det etter pause. Meget god kamp" [49]. Selv uttalte jubilanten til RB: "Vi trengte denne seieren, og er kjempefornøyd. Det var deilig. En god førsteomgang. Også kriget vi i andreomgang. Det er litt der vi er nå" [50].
 • Mads Hedenstad Christiansen og Marius Lundemo fikk begge 7 poeng hver på RB-børsen.
 • 0 - 1: Selvmål av Tromsøs Kent-Are Antonsen etter corner fra Marius Lundemo. Usikkert om Thomas Lehne Olsen eller Gjermund Åsen toucha ballen før den traff Antonsen. På et direkte spørsmål om dette svarte Lehne Olsen "Det må ha vært med veldig få hårstrå i tilfelle. Veldig bra slått av Marius". Åsen svarte: "Jeg var ikke borti den, men jeg var så nær den ballen altså. Hvis Lehne mener han var litt borti den, så skal jeg være litt borti den jeg også" [ [51]. - Uansett, mål er mål og det var på tide at Kent-Are Antonsen ga oss noe tilbake etter utallige forsøk på "beinbrekk" av våre spillere.
 • 0 - 2: Marius Lundemo aggressiv i sitt press inne på Tromsøs banehalvdel og taklet ballen fram til Thomas Lehne Olsen som igjen viste hvilken eminent spiss han er. Tok med seg ballen inn fra hjørnet av 16-meteren før han presist skrudde den ned i det lengste hjørnet forbi både sin oppasser og Tromsøs keeper. Vakkert !
 • 1 - 2: Corner fra Kent-Are Antonsen. Inne i feltet ruvet Tobias Guddal fordi verken Ylldren Ibrahimaj eller Espen Garnås nådde fram i tide. Guddal fikk da en forholdsvis enkel oppgave med å heade ballen i mål.
 • Gjermund Åsen om baklengsmålet: "Vi må se på hvordan vi skal få løst de dødballene. Folk kommer litt for lett til akkurat nå. Vi har endret litt siden fjor, men vi må øve mer på det. Det sitter ikke helt, og det er et lagspill. De som markerer må bli bedre til å komme inn i kroppen på motspillerne slik at våre sonespillere kan komme på ballen" [[52].
 • Annullert scoring etter VAR-avgjørelse. Frispark til LSK i det 75. spilleminutt som Gjermund Åsen svingte inn i feltet. På TV-bildene så det ikke ut til at noen av våre var på ballen før den traff Tobias Gulddal og rullet i mål. Likevel, linjemannen var raskt oppe og vinket for offside... eh...på hvem da? spør vi.
 • Andreas Georgson fikk mye ros for å sette inn Sander Moen Foss i 2. omgang som en tredje midtstopper og endre formasjonen til 5-4-1. Noe lagkaptein Gjermund Åsen var enig i. "Viktig seier. Vi har vist at vi kan spille oss til seirer ved å ha gode prestasjoner med et godt grunnspill. I denne kampen var arbeidshanskene litt ekstra på i andreomgangen, og jeg synes vi sto opp da Sander kom inn, skapte ro i rekkene og sto opp i duellspillet. En ordentlig lagseier. Det kokte på stadion og på banen etter 1-2. Da var det viktig at vi tok det ned, fikk samlet oss litt og lufta litt ut av ballongen. Det synes jeg vi gjorde på en bra måte" [53].
 • Andreas Georgson til RB om kampen: "Jeg er stolt og fornøyd med at vi kombinerte en del ferdighet og briljans med veldig mye hjerte i denne kampen. Den siste halvtimen slet vi litt, men etter at vi fikk inn Sander (Moen Foss) og gjorde formasjonsbyttet, så fikk vi bedre kontroll. Vi diskuterte om vi skulle gjøre det allerede ti minutter tidligere enn vi gjorde det. Kanskje skulle vi gjort det, men det er alltid en balansegang. Vi ble i hvert fall mye sterkere i innleggsspillet med en god hodespiller til, og det følte jeg stengte kampen litt. Det hadde forstyrret nattesøvnen om vi skulle gått inn i ferien med et tap her. Derfor var det veldig deilig å dra i land seieren" [54].

Eliteserien, Serierunde 12

Torsdag 27. juni, 2024
Lillestrøm SK ' KFUM Oslo 21:15 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Sport 1

Eliteserien, Serierunde 13

Søndag 7. juli, 2024
Molde FK ' Lillestrøm SK 17:00 - Aker stadion, Molde
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Play

Eliteserien, Serierunde 14

Lørdag 13. juli, 2024
Lillestrøm SK ' Strømsgodset 21:15 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Play

Eliteserien, Serierunde 15

Søndag 21. juli, 2024
Rosenborg ' Lillestrøm SK 19:15 - Aker stadion, Molde
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Direkte


Eliteserien, Serierunde 16

Søndag 28. juli, 2024
Lillestrøm SK ' Sarpsborg 17:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Play

Eliteserien, Serierunde 17

Søndag 4. august, 2024
Kristiansund BK ' Lillestrøm SK 17:00 - Kristiansund stadion, Kristiansund
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Play


Eliteserien, Serierunde 18

Søndag 11. august, 2024
Lillestrøm SK ' Molde FK 19:15 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Play


Eliteserien, Serierunde 19

Lørdag 17. august, 2024
Strømsgodset ' Lillestrøm SK 18:00 - Marienlyst stadion, Drammen
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Play


Eliteserien, Serierunde 20

Søndag 25. august, 2024
Lillestrøm SK ' Tromsø IL 14:30 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Play


Eliteserien, Serierunde 21

Fredag 30. august, 2024
KFUM Oslo ' Lillestrøm SK 19:00 - KFUM-Arena, Oslo
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: TV2 Play