Cupen 2021

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, Runde 1

Lørdag 24. juli, 2021
Fu/Vo 0 - 4
(0 - 1)
Lillestrøm SK 15:00 - Funnefoss stadion, Opakermoen

Dommer: Ali al Hatam, Skreia IL
Tilskuere: ca. 400
TV-kanal: rb.no (stream)

Oliver Nicolai Nøvik Gult kort etter 45+2. minutter 45+2.' Jonatan Braut Brunes Scorte etter 31. minutter 31.' (str.)

Espen Garnås Scorte etter 51. minutter 51.'
Jonatan Braut Brunes Scorte etter 55. minutter 55.'
Martin Rosenkilde Scorte etter 78. minutter 78.' (selvmål)
Lars Ranger Gult kort etter 86. minutter 86.'


Fu/Vo (5-4-1): André Simonsen Thomsen - Nicklas Brenna, Stian Westerheim (Jonas Grahn fra 66.), Martin Rosenkilde, Fredrik Nilsen, Christian Røhne Jørgensen - Mads Kjernsby Rismoen, Kristoffer Bugge Holtung, Sondre Emilsen (Eiven Hølmo Solberg fra 81.), Oliver Nicolai Nøvik - Kim Brenna.


Lillestrøm SK: Mads Hedenstad Christiansen - Daniel Gustafsson (Eskil Smidesang Edh fra 71.) , Philip Slørdahl, Espen Garnås (Lars Ranger fra 62.), Josef Baccay - Fredrik Krogstad (Magnus Knudsen fra 63.) , Martin Bergum, Ulrik Mathisen (Nikolai Solberg fra 71.), - Kent Håvard Eriksen, Jonatan Braut Brunes, Uranik Seferi (Henrik Langaas Skogvold fra 63.).


 • Martin Bergum, Uranik Seferi, Henrik Langaas Skogvold og Nikolai Solberg debuterte for LSK.
 • Kent Håvard Eriksen, den eneste spilleren som også spilte da disse to lagene møte hverandre til cupkamp i mai 2011. den gangen var Eriksen Fu/Vo-spiller.
 • Fredrik Krogstad startet som kaptein. Mads Hedenstad Christiansen overtok kapteinsbindet, da Krogstad ble byttet ut midtveis i andreomgang.
 • Kort oppsummering: Feriefotball på landet i store deler av kampen. Svært tempofattig og omstendelig spill av LSK. Likevel det var mer enn nok med. LSK kontrollerte begivenhetene mot en motstander som lå dypt i en 4-5-1 formasjon og kun satset på kontringer. Kampen bar også preg av at Geir Bakke valgte å hvile flere nøkkelspillerne og lot blant spissene Kent Håvard Eriksen og Jonatan Braut Brunes slippe til fra start. I tillegg brukte LSK fire unge debutanter i denne kampen. Den kollektive samhandlingen var ikke helt på plass med andre ord. Tre mål fra dødball-situasjoner samt ett selvmål vitner om det.
 • 0 - 1: Straffespark etter at Daniel Gustafsson hadde blitt felt innen for 16-meteren. Så nesten ut som om Jonatan Braut Brunes ventet ut keeperen. Hjemmelagets siste skanse gikk tidlig mot sin høyre side, Braut Brunes plasserte ballen i motsatt hjørne.
 • 0 - 2: Corner fra Fredrik Krogstad som Espen Garnås møtte ved første stolpe. Hjemmelaget glapp i markeringene og LSKs hallingdøl stanget ballen i mål.
 • 0 - 3: Frispark av Fredrik Krogstad som traff hjemmelagets mur. Ballen havnet i en høy bue og i et forsøk på å klarere sleivsparket - eller skal vi si sendte hjemmelagets Martin Rosenkilde et perfekt innlegg til Jonatan Braut Brunes. Alene foran mål hadde Fetter Braut som problemer med å heade ballen i mål.
 • 0 - 4: Selvmål av Martin Rosenkilde. Humoristisk, med ett mål og en assist var det flere av oss som kåret den tidligere Skjetten-spilleren til dagens kanarifugl. Ikke ofte en motstander stikker av med den tittelen. Vi gratulerer. - Situasjon oppsto etter at Eskil Smidesang Edh kranglet med seg ballen helt ned til dødlinja og la flatt inn foran mål. Med et langt bein prøvde Rosenkilde å stoppe eller klarere bort ballen, men derimot måtte Rosenkilde se at den sakte, men sikkert rullet over målstreken.

Cupen, Runde 2

Søndag 1. august, 2021
Skeid 1 - 2 e.e.o
(1 - 1)
Lillestrøm SK 16:15 - Nordre Åsen kunstgressbane, Oslo

Dommer: Rohit Saggi, Drafn
Tilskuere: 650
TV-kanal: NRK 1

Johnny Buduson Scorte etter 58. minutter 58.' (str.) Tobias Svendsen Scorte etter 52. minutter 52.'

Igoh Ogbu Gult kort etter 57. minutter 57.'
Espen Garnås Gult kort etter 74. minutter 74.'
Thomas Lehne Olsen Scorte etter 96. minutter 96.'


Skeid (3-4-3): Anders Gundersen - Anders Johan Johansen (Abel William Stensrud fra 108.), Fredrik Tobias Berglie, Haydar Altai - David Hickson (Gabriel Andersen fra 102.), Felix Leenborg Anthonessen (Shadi Ali fra 102.), Simen Hestnes, Mikkel Tveiten (Marcus Melchior fra 64.) - Abdul-Basit Agouda (Stian Kommandantvold Pettersen fra 64.), Johnny Buduson, Øystein Vestvatn (Dreni Ademaj fra 79.).


Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Philip Slørdahl (Igoh Ogbu fra 46.), Espen Garnås, Vetle Dragsnes - Daniel Gustafsson, Ifeanyi Mathew, Magnus Knudsen (Kaan Kairinen fra 94.), Eskil Smidesang Edh (Lars Ranger fra 98.) - Ulrik Mathisen (Gjermund Åsen fra 79.), Jonatan Braut Brunes (Thomas Lehne Olsen fra 46.), Tobias Svendsen (Kent Håvard Eriksen fra 108.).


 • Ifeanyi Mathew var lagkaptein i første omgang. Thomas Lehne Olsen i resten av kampen.
 • Kort oppsummering: I en kamp som ble preget av den kraftige vinden imponerte Skeid samtidig som LSK gjorde det vanskelig for seg selv ved å ikke sette et høyere tempo i kampen. Dermed ble cupkampen på Nordre Åsen langt jevnere enn det vi kunne ha forventet. Legg til at en klønete opptreden i LSK-forsvaret ikke bare ga hjemmelaget straffespark, men også fornyet energi. Enden på visa, LSK ble presset oss ut i ekstraomganger og det måtte en pasning i verdensklasse (Gjermund Åsen) til for å avgjøre denne kampen. Thomas Lehne Olsens avslutning var ikke mye dårligere.
 • 0 - 1: Fantastisk kombinasjonsspill mellom Daniel Gustafsson, Ulrik Mathisen og Tobias Svendsen hvor ballen gikk hurtig fra mann til mann langs bakken. Hele situasjonen startet med en kort corner - av alle ting - fra Magnus Knudsen til Daniel Gustafsson. En rask og kort stikker fra Gustafsson fram til Tobias Svendsen som på sin side leverte ballen ut til Ulrik Mathisen. Den tidligere Kjelsås-spilleren dro på seg tre mann før han slo en glimrende gjennombruddspasning inn til Daniel Gustafsson. På hjørnet av fem-meteren la svensken ballen ut i feltet igjen hvor Tobias Svendsen som på første-touch løftet ballen opp i hjørnet. En vakker scoring fullt på høyde med hva vi ser i Premier League eller La Liga.
 • 1 - 1: Straffespark som Johnny Buduson løftet opp i hjørnet, utenfor Mads Hedenstad Christiansens rekkevidde. Utagbart for vår keeper, men du verden for en klønete opptreden av Vetle Dragsnes og Igoh Ogbu som førte til straffesparket. I et forsøk på å spille en støttepasning for å komme ut av en presset situasjon, løftet Dragsnes ballen mot Ogbu. Nigerianeren slet med å få kontroll på ballen og hjemmelagets Øystein Vestvatn hang på som en klegg og kom forbi Ogbu. LSKs forsvarsspiller måtte dermed ty til ulovligheter og dro Vestvatn ned i bakken.
 • 1 - 2: Gjermund Åsen med en lang og presis pasning mellom Skeids to midtstoppere. Thomas Lehne Olsen dempet ballen på brystkassa, tok to korte touch på ballen før han med venstrebeinet trillet den forbi keeper Anders Gundersen i Skeid-målet. Et vakkert øyeblikk av genialitet (Åsen) kombinert med en superspiss' (Lehne Olsen) tekniske briljans. Vanskelig å avgjøre en kamp på en flottere måte.
 • Geir Bakke til RB: "Vi er videre, men det ble litt slik som cupen kan bli noen ganger. Skeid er et bra 2. divisjonslag, og vi fylte dem med næring i de periodene vi absolutt ikke skulle gjøre det. Det var unødvendig. Vi rotet det til og laget noen dumme situasjoner. Vi var ubesluttsomme. Det ga dem et straffespark. Utover i ekstraomgangene så vi i enkelte situasjoner at vi fortsatt er litt for «valpete. Spillemessig synes jeg vi hadde kontroll i førsteomgang. I andreomgang førte vi kampen fram til vi scoret målet. På 1-0 mener jeg vi hadde så god kontroll at det var helt unødvendig å slippe dem inn. Hadde vi satt 2-0 tror jeg aldri de hadde klart å komme tilbake" [1].
 • Tobias Svendsen til RB: "Da vi satte inn 1-0 var jeg ganske sikker på at vi skulle spille dem ut, men så rotet vi litt bak der og da ble det spennende. Det var deilig å åpne opp målkontoen. Nå har det vært litt tredjesist, straffer og sånt, så det var godt å få en scoring også. Jeg følte at vi periodevis klarte å rulle bra opp på høyresida med DG (Daniel Gustafsson), Magnus (Knudsen) og meg. Det var godt at vi fikk ei scoring ut av det" [2].
 • Thomas Lehne Olsen til RB om scoringen: "Jeg var fornøyd med den scoringen. Åsen fant meg, jeg fikk tatt den ned på brystet og pirket den inn. Var litt redd for at ballen ville henge igjen i gresset og at jeg skulle snuble i den. Men det gikk heldigvis bra". Om selve banen og om motstanderen: " Det var en fryktelig vanskelig bane å spille på siden den var så tørr. Det ga nok en fordel til dem som er vant til å spille her. Jeg synes i tillegg at vi møtte et bra lag. De var tette og kompakte, og de har mange gode spillere. Mye skal skje om ikke de rykker opp" [[3].


Cupen, Runde 3

Onsdag 22. september, 2021
Grorud IL 2 - 3 e.e.o
(2 - 2)
Lillestrøm SK 17:00 - Grorud Idrettspark, Oslo

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK
Tilskuere: 580
TV-kanal: nrk.no

Henrik Bredeli Scorte etter 35. minutter 35.' (str.)

Omar Bully Drammeh Scorte etter 40. minutter 40.'
Preben Mankowitz Gult kort etter 100. minutter 100.'

Ifeanyi Mathew Scorte etter 26. minutter 26.'

Fredrik Krogstad Gult kort etter 39. minutter 39.'
Vetle Dragsnes Scorte etter 89. minutter 89.'
Thomas Lehne Olsen Scorte etter 107. minutter 107.'
Geir Bakke (hovedtrener) Gult kort etter 118. minutter 118.'


Grorud IL (4-4-2): Vegard Storsve - Vetle Skåttun (Arnar Thor Gudjonsson fra 84.), Glenn André Harviken, Henrik Bredeli, Ridouan Essaeh (Sindre Osestad fra 76.) - Kevin Mankowitz (Christos Zafeiris fra 76.), Saadiq Elmi, Preben Mankowitz (Fredrik Carson Pedersen fra 91.), Nikolai Hristov (Fabian Østigård Ness fra 60.) - Omar Bully Drammeh (Oscar Aga fra 60.), Bjørn Martin Kristensen.


Lillestrøm SK (3-4-2-1): Knut-André Skjærstein - Philip Slørdahl (Espen Garnås fra 79.), Igoh Ogbu, Tom Pettersson - Eskil Smidesang Edh (Lars Ranger fra 79.), Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad (Magnus Knudsen fra 106.), Vetle Dragsnes - Pål André Helland (Daniel Gustafsson fra 46.), Tobias Svendsen (Gjermund Åsen fra 62.) - Jonatan Braut Brunes (Thomas Lehne Olsen fra 62.).


 • For første gang i cupens historie ble 3. runde trukket.
 • - NRK, høydepunktene fra kampen.
 • Banens beste (RB): Vegard Storsve, Grorud IL.
 • Fredrik Krogstad var lagkaptein til han ble byttet ut i det 106. spilleminutt, da tok Thomas Lehne Olsen over kapteinsbindet.
 • 0 - 1: Klarering fra hjemmelagets forsvar. Ifeanyi Mathew lå i returrommet og banket til fra vel 20 meter, som et prosjektil fór ballen opp i vinkelen. Et deilig kremmerhus fra nigerianeren. Full på høyde med hans scoring borte mot Ranheim i 2018.
 • 1 - 1: Sikker straffe av Henrik Bredeli. Sendte Skjærstein den ene veien og la ballen i motsatt hjørne. Forsvarsspillet som førte til straffesparket var derimot alt annet enn sikkert. Verken Helland eller Slørdahl var med på notene, dermed ble unggutten Eskil Smidesang Edh veldig alene på sin side i den defensive jobben. Dessverre var han uoppmerksom i eget felt og slapp Ridouan Essaeh på innsiden av seg og dødlinja. Edh kom på etterskudd og traff foten til Grorud-spilleren som selvfølgelig datt som den berømte potetsekken - for andre gang i kampen.
 • 2 - 1: Smått utrolig at fire LSK-spillere (Helland, Krogstad, Edh og Mathew) ikke klarte å markere ut eller ta ut to motstandere, men den gang ei. Helland kom ikke opp i press på ballfører (Bully Drammeh). Verken Edh eller Mathew tok seg av Kevin Mankowitz i rommet mellom spillerne. Krogstad, tja hva gjorde han? Tilskuer? Dermed kunne Bully spille vegg med Mankowitz og løpe forbi Edh, igjen på innsiden, før han fra skrå vinkel løftet ballen forbi Skjærstein og opp i motsatt hjørne.
 • Eskil Smidesang Edh til RB om målene: "Vil si det er første gang jeg har opplevd at to «kasser» kommer fra min side. Det er noe du tenker over, men det preget meg ikke. Jeg var opptatt av at jeg ikke skulle henge med hodet på grunn av det som skjedde før pause selv om jeg satt i garderoben med en skyldfølelse. Begge kom fra min side. Jeg følte jeg hadde en tøff oppgave, og ofte ble det mange på min side som kom fort. Vet hva Omar (Bully Drammeh) er god på og hva han liker å gjøre. I denne kampen fikk han vist hvilke ferdigheter han har og hvor god han kan være. Vi slet med å stoppe ham, men i de fleste situasjonen følte jeg at jeg hadde grei kontroll. På 1-2 blir det noen misforståelser. Det var mye folk på min side, og jeg følte vi var litt i undertall på siden der. Jeg ble så glad da Vetle (Dragsnes) scoret. Det tente et håp i meg, og jeg var lettet" [4].
 • 2 - 2: Reddet i grevens tid for etter 88 minutter og 19 sekunder (NRKs kampklokke) kom utligningen. Skudd fra Fredrik Krogstad som ble blokkert av Grorud-forsvaret, men returen havnet hos Vetle Dragsnes som plantet ballen opp i vinkelen. Dragsnes' første mål for LSK i en offisiell kamp kunne ikke ha kommet mer beleilig. Målet førte til ekstraomganger og nytt håp om videre avansement i cupen.
 • 2 - 3: Thomas Lehne Olsen selvfølgelig. Hvem andre, spør vi retorisk. Innlegg fra Lars Ranger som Gjermund Åsen på hel-volley styrte mot mål. Keeper måtte gi retur og da dukket selvfølge Lehne Olsen opp som "troll i eske" og pirket inn seiersmålet.
 • Geir Bakke til VG om kampen: "Dette var unødvendig når vi først tok ledelsen. Jeg er skuffet over at vi slipper oss ned og lar Grorud komme inn i kampen. Vi kaver på og klarer å komme tilbake og kommer oss videre til slutt. Det får vi ta med oss" [5].
 • Geir Bakke til RB om kampen: "Det er slik man frykter at det skal bli. Verste er selvfølgelig å ryke ut, men det nest verste er at vi måtte fighte hardt for det. Det ble en slik kamp. Ikke det vi ønsket, men slik ble det. Nå tar vi med oss den, og nå blir det cup i mars. Vi må restituere best mulig for å være så klare som mulig til kampen mot Tromsø på lørdag, for den gleder vi oss til. - "Etter scoringen (til Mathew) begynte vi plutselig å slå tre-fire lang baller helt ut i det blå som de kunne plukke ned. Da måtte plutselig vi forholde oss til dem. Vi slapp opp momentumet, og det føltes helt unødvendig. Vi er ikke stolte av prestasjonen, men er fornøyd med å være videre" [6].
 • Kort oppsummering: Smått utrolig, men LSK slapp med skrekken mot OBOS-ligaen dårligste lag - i alle fall på tabellen. Vetle Dragsnes' utligning i det 89. spilleminutt førte til ekstraomganger og han reddet dermed klubben fra et ekstremt pinlig cuptap. For det var lite som stemte for Fugla ute på banen - i alle fall før pausehvilen hvis vi ser bort fra Mathews kremmerhus og tverrliggertreffet til Helland. Høyresiden med Helland, Edh og Slørdahl var en direkte katastrofe. Samhandlingen i det defensive samarbeidet de disse tre i mellom var rett og slett ikke-eksiterende. Volla-gutten Eskil Edh fikk dermed en håpløs oppgave med å tette hullene på den siden, det gikk som kjent jævlig dårlig. To mål imot hvor Edh var direkte involvert i begge. Den sentrale midtbanen var heller ikke mye å skryte av. Savnet av Kaan Kairinen var merkbart stort, Fredrik Krogstad er for tiden ikke i nærheten av fylle finnens sko. Jonatan Braut Brunes som enslig spiss? Tja, du. Han så vi ikke mye til. - Tom Pettersson skal få godkjent. Svensken var en av få som virkelig bidro offensivt i samtlige 120 minutter. - Situasjonen endret seg, da Geir Bakke endelig valgte å sette innpå Thomas Lehne Olsen og Gjermund Åsen etter vel en times spill. Ikke ett eneste sekund for tidlig. Med "Knoll og Tott" på banen fikk LSK endelig sving på angrepsspillet igjen og trykket Grorud tilbake langt inn på vertenes egen banehalvdel. Dermed kom også sjansene. Faktisk så mange at det burde ha vært nok til å avgjøre denne kampen i ordinær tid. Konklusjon: Uten Lehne Olsen og Åsen så LSK ut som et særdeles middelmådig - les dårlig - lag som ikke engang klarte å heve seg mot tabelljumboen i OBOS.

Cupen, Runde 4

Søndag 13. mars, 2022
Nardo FK 0 - 4
(0 - 2)
Lillestrøm SK 15:00 - EXTRA Arena, Ranheim

Dommer: Sivert Amland, Fana
Tilskuere: 900
TV-kanal: nrk.no (stream)

Tage Bjørdal Haukeberg Gult kort etter 19. minutter 19.'

Marius Sandvik Gult kort etter 84. minutter 84.'

Pål André Helland Scorte etter 29. minutter 29.'

Tom Pettersson Scorte etter 36. minutter 36.'
Pål André Helland Scorte etter 53. minutter 53.'
Akor Jerome Adams Scorte etter 87. minutter 87.'


Nardo FK (5-3-2): Preben Øien - Simen Egge Nestaker (Isak Halvor Hustad fra 83.), Ottar Magnusson, Marius Sandvik, Tage Bjørdal Haukeberg, Oskar Stølan (Patrik Dønheim Hjelmseth fra 16.) (Jonas André Strand fra 63.) - Håvar Dahl (Kristoffer Halvorsen fra 83.), Jørgen Wisth Lie, Henrik Høyem Olsen (Thomas Pedersen fra 83.) - Andreas Krokbø, Pål Even Heggelund.


Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Colin Rösler, Igoh Ogbu (Espen Garnås fra 59.), Tom Pettersson - Lars Ranger, Frederik Holst (Ulrik Mathisen fra 77.), Ifeanyi Mathew, Vetle Dragsnes - Pål André Helland (Ylldren Ibrahimaj fra 65.), Holmbert Fridjonsson (Akor Jerome Adams fra 65.), Gjermund Åsen (Tobias Svendsen fra 77.).


LSK markerte mot krigen i Ukraina.
Foto: Skjermdump.
 • Følgende spillere debuterte for LSK: Colin Rösler, Frederik Holst, Ylldren Ibrahimaj, Holmbert Fridjonsson og Akor Jerome Adams.
 • Banens beste (RB): Pål André Helland (8). "To mål og en målgivende. Løsnet et tidlig skudd på sin tidligere hjemmebane som gikk rett på keeper. Han skulle treffe vesentlig bedre på frisparket fra 22-23 meter etter en snau halvtime. Han bøyde ballen inn i det høyre krysset slik han har gjort mange ganger før i sin karriere. Moen minutter senere serverte han Pettersson på corneren som ga 2-0. Var generelt en håndfull for Nardo-spillerne og fikk mange frispark. Løp seg fri og hadde en enkel jobb med å sette inn sitt andre til 3-0" [7].
 • Kort oppsummering: Grei skuring i Ranheimsfjæra selv om det lugget litt i den første halvtimen, men nivåforskjellen på lagene ble tydeligere og tydeligere jo lengre kampen varte. Hellands vakre mål på frispark skapte ro i rekkene og da Pettersson headet inn 2-0 hadde LSK full kontroll på kampen. To flotte angrep resulterte i ytterligere to mål i annen omgang og dermed også en plass i kvartfinalen. I følge RB var dette LSKs første seier på Ranheims hjemmebane siden 1952. - Bra oppmøte av Kanarifansen, ca. 300 LSK-fans på bortetribunen (285 billetter var solgt i dagene før kampen, flere kjøpte på selve kampdagen) som for første gang kjørte "Tom Pettersson-sangen" (Dragostea Din Tei).
 • 0 - 1: Pål André Helland med ei frispaksperle fra 22-23 meter. Med venstrebeinet løftet han ballen over muren og opp i det nærmeste krysset. Vakkert utført av trønderen og kanskje også en aldri så liten revansje på sin gamle hjemmebane. Helland fikk ikke all verden av tillit i de sesongene han var i Ranheim. "Tror det må være to år siden jeg scoret på frispark i en tellende kamp. Så det var godt at den satt. Akkurat der er det aldri noen som kommer til å få ta et frispark så lenge jeg er på banen. Så troen har jeg på meg selv. Den venstrefoten min ville jeg ikke byttet med mange i verden. Om noen", uttalte Helland til RB om sitt frisparksmål [8]. Geir Bakke om målet: "Veldig fint frispark selvfølgelig. Den er ikke ferdigscoret den andre heller. Han kom i fin fart, og der kanskje noen treffer under ballen og blåser den over eller utenfor, så traff han riktig. Han treffer stort sett det han sikter på, og da ser det enkelt ut" [9].
 • 0 - 2: Corner fra Pål André Helland som Tom Pettersson headet via en Nardo-spiller og i mål. Den lille retningsendringen var nok til å sette hjemmelagets keeper helt ut av spill.
 • 0 - 3: Strålende LSK-angrep langs venstrekanten. Vetle Dragsnes med en lur gjennombruddspasning på innsiden av backen og fram til Gjermund Åsen. LSKs lagkaptein kunne dermed bredside ballen foran mål hvor Pål André Helland kom stormende inn fra motsatt kant og styrte ballen i mål ved første stolpe.
 • 0 - 4: Glimrende angrepsfotball nok engang av LSK, men denne gangen på høyrekanten. Ifeanyi Mathew med en utsøkt bakromspasning som frispilte Lars Ranger. Vingbacken fikk både rom og tid, og slo presist inn foran mål hvor Akor Jerome Adams fra kort hold enkelt kunne ekspedere ballen i mål. "Jeg takker Gud for målet og Lars for pasningen. Det var godt å starte med et mål, men aller viktigst en seier", uttalte Adams til RB etter kampen" [10].
 • Geir Bakke til RB om kampen: "Det var langt fra et selvspillende piano for å si det sånn. Det lugget litt og gikk litt trått. Vi var litt upresise, men vi gjorde det vi skulle. Vi kom hit og opptrådte så proft som overhodet mulig, scoret målene vi skulle og er videre i cupen. Det var veldig tørt gress, lugget litt og det var vanskelig å få stort nok balltempo. Vi hadde full kontroll på kampen, men skulle ønsket at vi hadde skapt litt mer. Ser at vi har mer enn nok å jobbe med, så det er bare å jobbe på. Vi leverte det vi skulle, scoret fire mål og er videre" [11].
 • Pål André Helland til RB om kampen: "Kampen var litt som forventet, men vi hadde litt for dårlig tempo i det meste vi gjorde fram til jeg scoret på frisparket. Vi bød opp litt til at dem fikk lov til å kakke oss på hælene, men det var vår feil. Etter hvert fikk vi bedre avstander og bedre vinkler på det vi gjorde, og da kom kvalitetsforskjellen til syn" [12].
 • Om flyttingen av kampen: Nardo FK måtte flytte kampen fra Nissekollen til EXTRA Arena, Ranheim, da det nye kunstgressdekket til ca. 4, 5 millioner kroner ikke tålte den trønderske vinteren. Trondheim kommune ville kun være med på prosjektet og stille garantier overfor bankene hvis Nardo oppfylte betingelsen om å legge et miljøvennlig dekke. I klartekst, dekket på den nye banen måtte ikke inneholde gummigranulat. "Vi måtte ha 100 prosent miljøvennlig fyll i banen. Så i stedet for gummigranulat har vi lagt ned hamp og sand. Det var prøvd ut i Tyskland og godkjent for norske forhold. De første minusgradene kom i oktober eller november. Siden har banen vært knallhard. Små barn kan spille der, men det er ikke bra det heller. Men seniorfotball og ungdom er det totalt umulig for. Det er farlig. Du sklir. A-laget har ikke hatt ei eneste økt der i vinter. Det er helt krise for klubben. Vi er glade i miljøet, men dette er ikke brukelig i det hele tatt", uttalte sportssjef I Nardo FK Thomas Erikstad til NRK.no 8. mars 2022 [13].

Cupen, Kvartfinale

Søndag 20. mars, 2022
Bodø/Glimt 4 - 1
(1 - 1)
Lillestrøm SK 20:00 - Aspmyra stadion, Bodø

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding
Tilskuere: 3.181
TV-kanal: NRK 1

Runar Espejord Scorte etter 37. minutter 37.'

Elias Hagen Scorte etter 53. minutter 53.'
Amahl Pellegrino Scorte etter 87. minutter 87.'
Victor Boniface Scorte etter 92. minutter 92.'

Vetle Dragsnes Scorte etter 13. minutter 13.'

Ifeanyi Mathew Gult kort etter 60. minutter 60.'
Holmbert Fridjonsson Gult kort etter 67. minutter 67.'


Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Marius Høibråten, Sigurd Kvile (Elias Hagen fra 46.), Brice Wembangomo - Hugo Vetlesen (Sondre Sørli fra 82.), Gaute Vetti (Brede Moe fra 88.), Anders Konradsen (Ulrik Saltnes fra 72.) - Ola Solbakken, Runar Espejord (Victor Boniface fra 72.), Amahl Pellegrino.


Lillestrøm SK (3-4-3: Mads Hedenstad Christiansen - Tom Pettersson, Igoh Ogbu, Colin Rösler (Tobias Svendsen fra 78.) - Lars Ranger (Eskil Smidesang Edh fra 66.), Ifeanyi Mathew, Frederik Holst (Ulrik Mathisen fra 66.), Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj (Akor Jerome Adams fra 78.), Holmbert Fridjonsson, Gjermund Åsen.


 • Banens beste (RB): Runar Espejord, Bodø/Glimt. LSKs beste: Mads Hedenstad Christiansen (7).
 • Kort oppsummering: Til tross for en drømmestart med Vetle Dragsnes sin fantastiske scoring ble denne kvartfinalen akkurat så vanskelig som mange hadde spådd på forhånd. Etter LSKs ledelse tok hjemmelaget gradvis over banespillet og var i store deler av kampen egentlig best i alt. Det sier vel alt, når vi vet at nordlendingene bare noen få dager tidligere hadde spilt en beintøff europacupkamp - med ekstraomganger - borte mot nederlandske AZ Alkmaar, og burde ha vært preget av dette. Vi kan fortsatt hevde at straffesituasjonen med Lars Ranger like før pausehvilen ville ha endret kampbildet. På samme måte hvis Holmbert Fridjonsson, Lars Ranger eller Ulrik Mathisen hadde satt sine sjanser i annen omgang, men det rokker ikke ved det faktum at Glimt rett og slett løp oss i senk. Hjemmelaget har i sitt grunnspill en gjennombruddskraft - eller et grunnspill bygget på gjennombruddshissighet som få andre lag i Eliteserien kan matche, i alle fall ikke nåværende utgave av LSK. Geir Bakkes korte kommentar etter kampen til NRK avslører en viss oppgitthet, men også en dyp anerkjennelse: "Alt er de bedre enn oss på. Det er tungt å erkjenne at vi er så langt etter",
 • 0 - 1: En lang pasning fra Tom Pettersson fram til Vetle Dragsnes som startet sitt løp fra dypt nede på egen banehalvdel - vi snakker 80 meter minst - Alene med to Glimt-spillere utfordret Dragsnes og kom seg forbi begge to før han satte ballen i mål ved nærmeste stolpe. Vi snakker backspill i landslagsklassen. "Der brukte jeg farten, steget og gikk rett på mål. Det var deilig å se den gå inn. Jeg må kanskje gjøre det oftere", Vetle Dragsnes til RB om målet. "Vi har ventet på at Vetle skal stole på steget sitt. Han har et veldig drag over seg når han velger å sette opp farten selv istedenfor å se etter andre løsninger. Det var et bra angrep og fantastisk gjort av Vetle selv om vi scoret i en periode hvor det ble litt mot spillets gang", Geir Bakke til RB om målet [14].
 • 1 - 1: Et balltap inne på egen banehalvdel som ble kostbart. Ballen ble tred fram til Brice Wembangomo som med et lavt innlegg la ballen gjennom hele LSK-feltet. På motsatt side av 5-meteren ventet Runar Espejord. Med venstrefoten traff den tidligere TIL-spilleren innsiden av stolpen før den rullet over streken.
 • På tilleggstiden av første omgang kom kampens mest omdiskuterte situasjon, da Lars Ranger i en opplagt scoringsposisjon innenfor 16-meteren ble lagt i bakken av hjemmelagets Brice Wembangomo. Straffespark og rødt kort mente de fleste, men ikke dommeren som vinket spillet videre. Lars Ranger om straffesituasjonen like før pause: "Det var et innlegg fra Gjermund (Åsen) som var avtalt på forhånd siden vi visste at det var mulig å komme inn bak backen deres. Jeg så at han ikke så meg i det hele tatt. Vet ikke om har hørte meg i siste sekund, men i hvert fall kommer armen hans opp. Den fikk jeg rett i trynet. Hva skal jeg gjøre for å få straffe, når jeg ikke fikk det på den" [15].
 • 2 - 1: Et mål Igoh Ogbu helt og holdent må ta på sin kappe. I et forsøk på å skjerme ballen ut over egen kortlinje ble Ogbu for uoppmerksom - eventuelt for arrogant - og tapte duellen med Runar Espejord som regelrett stjal ballen fra LSKs midtstopper. Mads Hedenstad Christiansen rykket ut og reddet forsøket fra Espejord, men kunne lite gjøre noe med returen som tidligere LSK-spiller Elias Hagen satte mellom beina på Colin Rösler og i mål.
 • 3 - 1: Amahl Pellegrino slik vi aldri så ham på Åråsen, men et fint mål det skal innrømmes. Hurtig kontrastøt fra Glimt hvor ballen gikk fra mann-til-mann langs bakken. LSK-spillerne hang rett og slett ikke med, da Ulrik Saltnes til slutt trillet ballen ut til Pellegrino. Fra litt skrå vinkel la han ballen forbi Hedenstad Christiansen og bort i det lengste hjørnet.
 • 4 - 1: Innbytter Victor Boniface vendte bort Eskil Smidesang Edh og fra 20 meter banket nigerianeren ballen inn i hjørnet. Utagbart for LSK-keeperen og den totale ydmykelsen var et faktum.
 • Geir Bakke til RB om Bodø/Glimt: "Lagmaskineriet til Bodø/Glimt ligger lenger framme enn vårt. Men vi ser også hvor lista ligger. Det er inspirerende i seg selv. Da spillerne får summet seg litt, så regner jeg med at de blir inspirert av å se hvor langt det er mulig å komme. Det finnes ingen snarveier i fotball, og både vi som trenere og spillerne må gjøre en enda bedre jobb. Det er greit at et lag i Norge har stukket fra og setter standarden for hvor lista skal ligge. Nå er de på det nivået som Rosenborg var på sitt absolutt beste. Det er ikke tilfeldig at de er ute og plager lag i Europa. Samtidig ser vi at det er mulig hvis man gjør riktige ting over tid. For handler det nå om å ta ytterligere steg inn mot seriestart" [16].
 • Geir Bakke til RB om kvartfinalen: " Vi skal ikke svartmale, men vi ser også at vi har mye å gå på når det gjelder å forstå hva som lønner seg når. Generelt ga vi bort for mange baller lett på enkle pasninger. Jeg hadde håpet da vi gikk utpå her at vi skulle klare å stresse dem litt mer høyere i banen litt oftere, men isteden ble vi ofte veldig lave. Om det hadde vært en normal Bodø/Glimt-dag, så hadde vi bare strekt armene i været og sagt at det var greit. Det som er litt skuffende er at Glimt kom rett fra det store utlandet og så vidt hadde landet med hjulene på flyplassen. Også gikk dem ut og slo oss 4-1. De har kampdimensjonen inne nå med internasjonalt tempo inne, så de følte sikkert at de hadde veldig god tid utpå der. Det skjedde akkurat det samme som skjedde da vi møtte dem to ganger i fjor. De holder et så høyt tempo i spillet sitt med kombinasjoner og ettertrykk, at vi blir stresset. Selv når vi egentlig har god tid, så tror vi at vi har dårlig tid. Det gjør vat de har momentet i kampen nesten hele tiden. Vi klarte aldri å holde lenge nok på ballen til å spille dem lave innimellom, og da går vi selv opp i limingen til slutt" [17].